Dr. Mencinicopschi: Cum alegi murăturile ca să aibă multă vitamina C

Dana Lascu / 02 ian 2021 / 17:55
Castravetele e bogat în nutrienți și antioxidanți. Foto: Pixabay
Castravetele e bogat în nutrienți și antioxidanți. Foto: Pixabay

Cunoscutul nutriționist Gheorghe Mencinicopschi spune că nu toate murăturile sunt sănătoase și doar dacă sunt făcute într-un anume fel au mai multă vitamina C.

Gh. Mencinicopschi spune că murăturile sănătoase sunt legumele și fructele conservate în saramură!

„Un aliment foarte valoros este reprezentat de murături. Dar astăzi este o mare confuzie. Mulți consideră că murăturile sunt, spre exemplu, castraveciorii sau gogoșarii conservați în oțet.

Murăturile sunt legumele și fructele puse la murat în saramură, unde are loc un proces natural de fermentare.

Astfel, legumele și fructele murate se îmbogățesc într-o microfloră probiotică, sănătoasă, la fel ca cea din iaurt, dar mult mai vastă!

Pe de altă parte, murăturile fermentate au foarte multă vitamina C.

În plus, varza are și alte substanțe care protejează mucoasa gastrică”, a spus prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, la romaniatv.net.

Articole Recomandate

LIDOCAINUM - prospect

24 ian, 21:44
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy