Dr. Radu Țincu, despre ce urmează în școli. Mesaj MAJOR pentru părinți: Nu trebuie să fie deloc neîncrezători!

Luni, 8 februarie, profesorii și elevii se întorc fizic la școală, după trei luni de școală online. Radu Ţincu, medic primar toxicolog la secţia de ATI - toxicologie a Spitalului Floreasca, a făcut o serie de precizări pentru părinți. 

"Responsabilitatea fiecărui părinte este foarte importantă, pentru că un copil simptomatic, un copil care prezintă simptomatologie trebuie să fie supravegheat, în primul rând, acasă. În momentul în care părinții observă prezența febrei, simptome de viroză respiratorie, tuse, cefalee, copiii nu mai trebuie să meargă în colectvitate.

Această responsabilitate individuală a fiecărui părinte este extrem de importantă, pentru că este foarte dificilă testarea atât de rapidă, încât să identifici copilul înainte ca el să poată transmită boala. Acest lucru cred că este esențial, în această perioadă.

Al doilea lucru este legat de această distanțare fizică. Trebuie găsite soluții, mai ales în școlile supraaglomerate, pentru ca cei mici să nu fie în contact foarte apropiat. Aici se pot crea diferite scenarii, se realizează ruperea clasei de 30 de elevi în grupe mai mici și plasarea lor în diferite alte clase disponibile. Pe de altă parte, trebuie stabilite sensuri unice, unidirecționale în instituțiile de învățământ, astfel încât copiii să nu-i întâlnească pe cei care pleacă. 

Părinții trebuie să înțeleagă că toate anchetele epidemiologice, chiar și testarea se realizează doar pentru protecția copilului. Nu trebuie să fie deloc neîncrezători în această testare anti-COVID-19. În caz de testare pozitivă, confirmată într-o clasă, poate pune în pericol întreaga clasă, dacă nu este identificată.", a declarat medicul Radu Ţincu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel