Dr Rafila: Restricțiile stupide, gen programul redus la magazinele de primă necesitate, trebuie ELIMINATE IMEDIAT

Dana Lascu |
Data publicării:

Prof dr Alexandru Rafila a declarat că ridicarea tuturor restricțiilor anti-coronavirus nu este posibilă, însă a subliniat că „restricții stupide, cum ar fi un program redus la magazinele de primă necesitate, trebuie ridicate imediat”.

„Eu sunt în primul rând medic, sunt om de sănătate publică, sunt un om responsabil și în mod evident ridicarea tuturor restricțiilor nu este posibilă, dar asta nu înseamnă ca autoritate să stau pasiv la ceea ce se întâmplă, să nu înțeleg ce își doresc oamenii, de ce își doresc oamenii aceste lucruri și să le dau exemple proaste. Soluția este comunicarea corectă, transparentă, asumată, exemplul personal și măsuri care să ducă la recâștigarea cât mai rapidă a controlului pandemiei. Sigur că restricții stupide, cum ar fi un program redus la magazinele de primă necesitate, trebuie ridicate imediat. Mă întreb de ce au fost introduse aceste măsuri, dar sigur că alte tipuri de măsuri, cum ar fi utilizarea măștii sau vaccinarea, în mod evident le susțin pentru că ele ne pot conduce către un rezultat favorabil”, a declarat Alexandru Rafila, la o conferință de presă.

Închiderea magazinelor la ora 18, spune vicepreședintele Camerei Deputaților, „este total absurdă” și „duce la creșterea riscului de răspândire a infecției”.

„Puteți să experimentați, să vedeți că înghesuiala pe care o regăsim în magazinele alimentare între ora 17.00 și 18.00 duce la favorizarea transmiterii infecției, nicidecum la limitarea transmiterii ei”, a spus Rafila.

El a explicat că restricțiile trebuie ridicate treptat, în funcție de evoluția situației epidemiologice, dar și în funcție de anumite simulări.

„Se pot face anumite proceduri, anumite simulări pentru fiecare tip de activitate, poți organiza o activitate prin testarea, de exemplu, a celor care participă la acea activitate. Faci un pilot, vezi dacă există consecințe și ulterior extinzi rezultatele dacă sunt favorabile la întregul sector. Nu poți să stai implacabil să aștepți ca lucrurile să se întâmple și să spui că singura soluție este închiderea totală a tuturor activităților. Nu este un răspuns, este doar o derobare de responsabilitate”, a mai spus demnitarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel