Dr Valeriu Gheorghiță: 1.826 de doze de vaccin anti-COVID pierdute. MOTIVELE - VIDEO

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical

Aproape 600.000 de români au fost imunizați împotriva infecției COVID, susține coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva infecției COVID, a declarat marți, 2 februarie, într-o conferință de presă, că s-au pierdut 1.826 de doze. Aceasta reprezintă 0,24% dintre numărul de doze primite în România. 

”În ceea ce privește dozele pierdute până la 31 ianuarie inclusiv s-au înregistrat 1.826 de doze pierdute din totalul de 784.109 doze distribuite, ceea ce reprezintă un procent de 0, 24% din numărul total al dozelor distribuite, motivele fiind cele pe care le știm, și anume: deteriorarea flacoanelor prin spargere, reconstituire greșită, deviere de la condițiile de temperatură pentru asigurarea stabilității optime a vaccinului”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

De la începutul campaniei naționale de vaccinare și până acum s-au primit 948.149 de doze de la compania BioNTech-Pfizer și au fost distribuite 784.109 doze, asta înseamnă că aproape 600.000 de români s-au vaccinat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel