Tineri la coadă la vaccinarea împotriva COVID. Dr Valeriu Gheorghiță: Nu este firesc; nu vreau să emit în momentul de față SUPOZIȚII

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Doze de vaccin
Doze de vaccin

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a declarat, într-o conferință de presă, marți, 26 ianuarie, că nu e ”firesc” ca mulți tineri să stea la coadă în această etapă a imunizării.

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva infecției COVID, a declarat jurnaliștilor marți, 26 ianuarie, că se vor face verificări legat de prezența unor persoane tinere la coadă pentru imunizare, deși aceștia nu fac parte din instituții-cheie și din categoriile de oameni care sunt incluși spre vaccinare în a doua etapă a strategiei.

”Vom verifica și vom transmite informația către DS pentru a verifica care este situația din spitalul respectiv, din centru de vaccinare respectiv. Șă știți că primim și noi foarte multe sesizări de acest gen. Ele necesită a fi evaluate și stabilit punctual care sunt și dacă sunt abateri de la strategie, dacă s-a respectat sau nu procedurile, iar acest tip de evaluare se face de către Direcția de Sănătate Publică. 

Evident că suntem în total dezacord cu respectarea strategiei și dezaprobăm orice orice activitate care nu respectă procedurile și instrucțiunile în vigoare. Ne dorim ca fiecare centru de vaccinare să aibă cât mai bine pusă la punct activitatea atât în ceea ce privește circuitul persoanelor, cât și respectarea procedurilor medicale de vaccinare. Fiecare centru de vaccinare are un coordonator care are în atribuție organizarea activităților din fiecare centru de vaccinare. Acel coordonator are instrucțiunile la îndemână, are procedurile și trebuie să se asigure de buna funcționare a centrului de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă nu se pot face verificări pe loc, la acel centru de vaccinare legat de prezența unor persoane care stau la coadă la vaccinare, fără programare, doctorul a răspuns:

”La un centru de vaccinare nu ar trebui să fie prezente persoane care nu sunt programate. Dacă rămân doze suplimentare, tocmai pentru a nu irosi acele doze, atunci se pot vaccina persoanele cu respectarea strategiei, persoane care sunt prevăzute în aceeași etapă, dar niciun caz nu este firesc să fie coadă de persoane tinere care, potențial, nu ar fi regăsite în această etapă a strategiei. Nu vreau să emit în momentul de față supoziții până nu avem o evaluare de la  acel centru, evaluare care trebuie făcută de DSP”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel