Dr Valeriu Gheorghiță despre a treia doză: lucrurile sunt greu de anticipat în fața variantei Delta

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a declarat că se va vaccina cu a treia doză împotriva COVID.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a fost întrebat dacă se va vaccina cu a treia doză împotriva COVID. Răspunsul acestuia: 

”Cu siguranță, da! Da, pentru că, în fața variantei Delta, vedem că lucrurile sunt greu de anticipat. (...) În Statele Unite, propunerea este, într-adevăr, ca la cel puțin opt luni de la schema inițială să se administreze această doză de rapel. Proiectul nostru este să avem cel puțin șase luni de la schema inițială, asta înseamnă că ne dorim ca, la sfârșit de septembrie, foarte probabil, să începem și noi administrarea dozei, începând cu aceleași categorii care au fost inclusive inițial în campania de vaccinare, practic personal medical, persoane vulnerabile și, ulterior, restul populației”, a spus Valeriu Gheorghiță, arată DC News.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat miercuri graba statelor bogate de a administra a treia doză de vaccin contra COVID-19, subliniind că datele nu au demonstrat deocamdată necesitatea unui rapel. 'Considerăm în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare', a declarat responsabila ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă. 
Trebuie 'să aşteptăm ca ştiinţa să ne spună când sunt necesare rapelurile, ce grupe de persoane şi ce vaccinuri au nevoie de rapeluri', a explicat ea. Nici din punct de vedere 'moral şi etic' nu este bine ca ţările bogate să administreze a treia doză 'când restul lumii aşteaptă prima injecţie', a adăugat responsabila OMS.

Americanii vaccinaţi anti-COVID cu serurile Pfizer şi Moderna vor putea primi a treia doză la cel puţin opt luni după cea de-a doua, începând din 20 septembrie, au anunţat miercuri autorităţile americane. ''Datele disponibile arată clar că protecţia împotriva infectării cu SARS-CoV-2 începe să scadă pe măsura trecerii timpului după primele doze de vaccin'', explică în anunţul lor principalii responsabili sanitari americani, printre care se numără directoarea Centrelor de prevenire şi combatere a bolilor (CDC), Rochelle Walensky, şi directoarea interimară a Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), Janet Woodcock.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel