Dr Vasi Rădulescu: nouă secrete pentru o viață fericită și sănătoasă

Cunoscutul cardiolog-scriitor dr Vasi Rădulescu a realizat o listă cu sfaturi pentru o viață fericită și sănătoasă. Iată care sunt acestea:

Dr Vasi Rădulescu arată, într-o postare pe pagina sa de Facebook, care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru o viață fericită și sănătoasă. Iată lista cu lucruri foarte importante:

"Cum sunt în Bhutan, mă tot frământă subiectul acesta cu fericirea. Care să fie secretul ei? E normal să alergăm după așa ceva? Am tot plămădit de-a lungul timpului rețete pentru o viață fericită, sănătoasă, împlinită și sunt convins că un checklist nu înseamnă automat că va duce la același rezultat pentru oricine, dar mai așez aici câteva gânduri. Nu sunt definitive, vă invit chiar la completare, reflecții, critică.

1. Meditația. Am aflat ieri, spre rușinea mea, direct de la un călugăr, că meditația nu e eliberarea minții, ci antrenarea ei. Nu meditezi ca să nu te gândești la nimic, ci ca să te gândești, concentrezi, dezvolți. Altfel e timp pierdut. Știu, mulți vor spune că meditația e o tâmpenie, dar sunt numeroase date care arată altceva, inclusiv în medicină.

2. Mișcarea. Este deosebit de important să avem parte de activitate fizică, să facem zilnic mișcare, cam orice putem. Beneficiile sunt uriașe pentru corp și minte. Din păcate, mulți nu conștientizează asta și stau legume la birou, pe canapea, pe fotoliu.

3. Alimentația. Pe lângă alegerea unor alimente de calitate, fără exagerare la nicio clasă, ar fi de încercat intermitent fasting. M-am abținut să scriu până acum, pentru că sunt medic și știu cum vin criticile (ce, ne recomandați să nu mai mâncăm, ce prostie e asta?), dar studiile arată beneficii multiple. Studiați fenomenul.

4. Socializarea. Prieteni vechi, prieteni noi, cunoștințe, colegi, este crucial să stăm lângă alți oameni, să schimbăm idei cu ei, să ne stimulăm reciproc, să râdem, să ne debarasăm de gânduri, să purtăm discuții frumoase, elevate, mobilizatoare sau doar „small talk", care de multe ori are rolurile sale utile.

5. Iubirea. Da, pare clișeu, dar suntem făcuți să iubim și să fim iubiți. E un cocktail fantastic de sentimente.

6. Renunțarea. Vrem prea multe lucruri, nu ne săturăm cu nimic, stăm în cercuri vicioase mercantile. Ar trebui să învățăm să trăim simplu, să călătorim mult, să investim mai mult în interioarele noastre, să citim, să descoperim lucruri noi, fără să fugim după lucruri materiale care nu ne împlinesc în esență deloc.

7. Recunoștința. Când o ai în tine și trăiești simplu cu ea, bucurându-te de fiecare zi, fiecare moment devine o binecuvântare. Trăim vieți incredibile, putem face lucruri nemaipomenite, putem descoperi oameni și locuri de vis.

8. Grija. Prețuirea corpului și minții înseamnă și evitarea fumatului, a alcoolului în exces, echilibrul la capitolul somn, apelarea la medic pentru consulturi de rutină și discuții lămuritoare, vaccinarea, luarea unui tratament acolo unde e cazul, apelarea la un psihoterapeut, acceptarea unor probleme și căutarea activă de soluții.

9. Construcția. Aici mă refer la muncă, la rost, la lucrurile lăsate în urmă. Să muncești mereu cu bucurie, să ajungi într-o stare de oboseală, dar una dulce, în care simți că ai făcut ceva bun, ai mai construit ceva frumos, în fiecare zi", a scris medicul pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel