Durerea de spate, boala societății moderne. Ce trebuie să știi despre cauze

Steluța Indrei |
Data publicării:
Durerile de spate pot fi semn de boală la rinichi. Foto: PIxabay
Durerile de spate pot fi semn de boală la rinichi. Foto: PIxabay

Durerea de spate sau lombalgia, cum o numesc medicii, este cea mai frecventă afecțiune în rândul populației active, potrivit medicului Francisco Rivera, citat de EFE. 

Excesul de greutate şi sedentarismul, poziţiile corporale incorecte, la care se adaugă anxietatea şi stresul se numără printre cele mai frecvente cauze ale lombalgiei.

„Această problemă poate provoca limitare funcţională şi incapacitate de muncă de până la 10 zile, fapt ce contribuie la o proastă calitate a vieţii”, a declarat Rivera, expert la Instituto Mexicano del Seguro Social (IMSS).

Lombalgia se caracterizează prin durere în regiunea de jos a spatelui, care se poate prelungi până la regiunea posterioară a muşchilor şi picioarelor, provocând neplăcere şi disconfort. Traumatologul ortoped a declarat că, în majoritatea cazurilor, durerea de spate se pot rezolva cu medicamente şi repaus.

Durerea de spate, un avertisment al organismului

„Pentru a evita reapariţia durerilor este însă necesară schimbarea stilului de viaţă, mai ales eliminarea excesului de greutate sau obezitatea şi realizarea în mod regulat de exerciţii fizice”, a avertizat el.

Rivera a explicat că apariţia acestor dureri reprezintă „un avertisment al organismului” că are nevoie să fie protejat, altminteri, pe termen lung, afecţiunea poate genera schimbări structurale ale coloanei, care necesită intervenţii chirurgicale pentru a fi rezolvate şi care nu pot fi vindecate în proporţie de sută la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel