Durerea, insomnia și depresia: boala care ți le aduce pe toate

Angela Sabău |
Data publicării:

Durerile la pacienții cu artroză nu vin singure. Potrivit cercetătorilor, un procent foarte mare de pacienți suferă și de insomnii sau depresie.

Durerea a fost principalul motiv al cererii de îngrijiri medicale la pacienții cu artroză, arată un studiu Arthritis Care & Research. Pe lângă durere, insomnia și depresia au crescut nevoia de îngrijiri medicale.

În studiul efectuat pe 2.976 de pacienți, jumătate dintre participanți au prezentat cel puțin unul dintre cele trei simptome (durere, insomnie, depresie) și aproximativ 34% și 29% au suferit de insomnie sau depresie, în plus față de durere moderată până la severă.

Efectele combinate ale durerii cu insomnie și durerii cu depresie au fost mai mari și au solicitat tipuri diferite de asistență medicală, iar aceste efecte au crescut foarte mult odată cu creșterea insomniei și a severității depresiei după controlul durerii.

Condițiile simptomatice concomitente 

Rezultatele indică rolul important pe care îl pot juca condițiile simptomatice concomitente în utilizarea tot mai mare a serviciilor de îngrijire a sănătății.

„Durerea, insomnia și depresia sunt frecvente la adulții în vârstă cu artroză. Din păcate, acestea apar de obicei împreună", a declarat autorul principal Dr. Minhui Liu, de la Johns Hopkins University School of Nursing. „Din câte știm, studiul nostru este primul care le examinează efectele asupra utilizării diferite a asistenței medicale. Ne bucurăm să aflăm că, deși efectele lor asupra nevoii de îngrijiri medicale sunt substanțiale, efectele lor combinate nu sunt mai mari decât suma efectelor lor individuale, ceea ce este bun pentru pacienți. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel