Ești cardiac? Meciurile sportive importante te pot pune în pericol

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Tensiunea arterială poate prezice bolile de inimă cu precizie
Tensiunea arterială poate prezice bolile de inimă cu precizie

Persoanele cardiace se pare că nu sunt în deplină siguranță atunci când privesc un meci important. Cercetătorii au descoperit în urma unui studiu aproape de două ori mai multe aritmii în timpul unui campionat, față de o perioadă fără evenimente sportive importante.

Evenimentele stresante, chiar și cele pozitive, cum ar fi vizionarea unui meci sportiv captivant, vă pot afecta inima.

În timpul fotbalului la Cupa Mondială și al Super Bowl al Ligii Naționale de Fotbal, ratele de atacuri de inimă și probleme de ritm cardiac (aritmii) cresc atât în rândul fanilor sporturilor, cât și în rândul populației locale. Un studiu publicat de către American Journal of Cardiology a analizat mai atent acest risc, scrie Harvard Medical School.

Cercetatorii au examinat date de la 133 de persoane cu dispozitive cardiace implantate în St. Louis, Mo., pe parcursul a două perioade de câte 10 zile.

Prima a fost la începutul lunii septembrie (perioada de control). A doua perioadă a fost șase săptămâni mai târziu, în timpul World Series, când St Louis Cardinals a jucat o serie de jocuri importante împotriva Texas Rangers.

În timpul meciurilor, aproape de două ori mai multe aritmii

În timpul playoff-urilor de baseball, dispozitivele au detectat aproape două ori mai multe aritmii decât în timpul perioadei de control. Creșterea adrenalinei, un hormon care crește ritmul cardiac, este explicația probabilă a diferențelor înregistrate.

Dar aritmiile erau aproape inofensive; doar o singură persoană a avut nevoie de un șoc al dispozitivului pentru a restabili ritmul regulat al inimii.

Cercetările viitoare pot clarifica momentul aritmiilor în ceea ce privește evenimente sportive majore, precum și la persoanele fără dispozitive cardiace implantate.

Articolul integral este disponibil AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel