Ebola, Congo: Două persoane posibil infectate, prinse pe stradă

Adisa Codruț |
Data publicării:
În Congo este epidemie de Ebola. Foto: CDC /John Saindon
În Congo este epidemie de Ebola. Foto: CDC /John Saindon

Două persoane potențial infectate cu Ebola au fost interceptate în timp ce se îndreptau spre o zonă comercială aglomerată din estul Republicii Democrate Congo.

Două persoane potențial infectate cu virusul Ebola, care nu prezentau însă simptome, au fost interceptate în timp ce călătoreau spre o zonă comercială deservind peste un milion de locuitori, din estul Republicii Democrate Congo (RDC), a informat luni o sursă sanitară

„Două contacte cu risc ridicat, în vârstă de 25 și, respectiv, 24 de ani și nevaccinate, au fost interceptate la punctul de control Maboya din teritoriul Beni (provincia Nord-Kivu, est), potrivit buletinului zilnic al Ministerului Sănătății despre evoluția Ebola, datând de sâmbătă.

„Veneau din Kabasha și mergeau spre Butembo. Ambele erau asimptomatice în timpul interceptării. Cele două persoane au fost predate echipei de supraveghere", se arată în buletin citat de AFP și Agerpres. 

Între timp, "activitățile la punctul de control Maboya (PoC) din provincia Nord-Kivu au fost perturbate în urma incursiunii, vineri, a unui grup armat', au declarat autoritățile congoleze.

De la declararea epidemiei la 1 august 2018, în RDC au fost înregistrate 2.180 de decese provocate de Ebola. Actuala epidemie e cea de-a zecea de Ebola pe teritoriul RDC din 1976 și este evaluată drept urgență de sănătate public de interes internațional de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel