Echinaceea, un adevărat antidot împotriva infecţiilor. Ce nu știai despre această plantă vindecătoare

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Echinaceea a fost şi este considerată un adevărat antidot împotriva infecţiilor, datorită acţiunii imunostimulatoare pe care o manifestă, este de părere nutriționistul Lygia Alexandrescu. 

Ce nu știai despre această plantă vindecătoare

“Ce plantă ne ține departe de răceli, în sezonul rece?

Echinaceea este unul din remediile naturale cele mai vechi şi este celebră nu numai pentru proprietăţile sale terapeutice deosebite, ci şi pentru că a fost un subiect disputat de studiu şi cercetare de multă vreme. Descoperită în America de Nord de mai bine de 100 de ani, echinaceea a fost şi este considerată un adevărat antidot împotriva infecţiilor, datorită acţiunii imunostimulatoare pe care o manifestă.

Pe lângă efectul de a multiplica benefic celulele de apărare ale organismului, echinaceea se pare că poate depista şi distruge o serie de viruşi, cei mai comuni fiind cei ai răcelii şi gripei.

Studiile efectuate pe subiectele carora li s-a administrat constant echinaceea, au demonstrat că la aceşti indivizi incidenţa apariţiei virusului gripal a scăzut cu 50% în comparaţie cu indivizii care nu au avut nici un aport de echinaceea.

Aşadar echinaceea este un remediu natural care ajută realmente organismul să treacă mai uşor prin perioadele grele, fie de stres suplimentar, fie prin anotimpurile reci, ţinându-ne departe de batistă.”, ne recomandă nutriționistul Lygia Alexandrescu.  

Citește și Dafin, planta miraculoasă pe care nimeni nu o ia în seamă! Soluție pentru 20 de afecțiuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel