Eczemă pe pleoape. Cum scăpați de ea

Florina Pop |
Data publicării:
Ochi
Ochi

Pielea oamenilor cu o predispoziție genetică la eczeme reacționează mai ușor la produsele de îngrijire a pielii, susțin medicii.

Medicii spun că produsele de îngrijire a pielii pot declanșa eczeme. Substanțele iritante pentru piele se găsesc inclusiv în detergenți și parfumuri.

„Pleoapele sunt piele mai subțire și, prin urmare, cea mai reactivă. Dacă utilizați mai multe produse de piele, doza de iritație crește și pleoapele devin roșii. Deci, nu este un singur produs vinovat - este șamponul care-l folosiți și care trece peste pleoape, este produsul de curățat, de hidratat etc", afirmă medicul dermatolog Sandy Skotnicki pentru allergicliving.com.

Sfaturi

În opinia specialistului, probleme mari sunt acumularea și combinarea de iritante. Dermatologul sfătuiește în caz de eczemă pe pleoape să nu se dea cu nimic pe față, să se utilizeze un șampon fără parfum. Tot fără parfum să fie și demachiantul și crema hidratantă.

Sandy Skotnicki recomanda apoi adăugarea unui produs pe săptămână pentru a vedea când reacția de eczemă revine.

„Astfel puteți începe să identificați produsele care sunt de acord cu pielea", adaugă aceasta. O opțiune este și consultarea unui dermatolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel