Efectul nebănuit al înjurăturilor. Ancuța Coman-Boldișteanu: Te-ai răcorit. E o descărcare

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
efectul nebanuit al injuraturilor - FOTO: Freepik@krakeimages.com
efectul nebanuit al injuraturilor - FOTO: [email protected]

Efectul nebănuit al înjurăturilor asupra întregii sănătăți mintale. Iată ce impact au cuvintele licențioase folosite în anumite momente.

Efectul nebănuit al înjurăturilor a fost discutat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola. Psihoterapeutul Ancuța Coman-Boldișteanu a explicat, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola ce efect au înjurăturile.

În general, înjurăturile nu sunt considerate comportament adecvat sau pozitiv. Ele pot avea consecințe negative și pot afecta relațiile interpersonale. Totuși, există situații în care oamenii folosesc înjurături într-un mod limitat și controlat, iar unele cercetări sugerează că pot avea unele beneficii în anumite contexte.

”Va fi un răspuns personal, din nou, nu vreau să generalizez, nu știu ce fac alți specialiști. Din punctul meu de vedere, da. Am scos o înjurătură ca să mă eliberez, dar acum nu mă duc să o iau cu toți ”sfinții și răniții” pentru omul ăla, și cu jigniri pentru că, atunci, deja, îmi alimentez o parte din agresivitate.

Dar, din nou, eu sunt deschisă, ca să spun așa, cumva și personal. Ok, ai scos cuvântul ăla, te-ai ”răcorit”, hai să vedem după”, a explicat psihoterapeutul Ancuța Coman-Boldișteanu, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

De ce este bine să înjuri câteodată

”De ce spun că nu aș pune tabu pe înjurături, pentru că, în primul rând, tot ce e restricție iese prin altă parte. ”Am vrut să înjur, a zis ”doamna de la TV” că nu e bine, așa că țin în mine, tac din gură”, dar se duce peste o oră acasă și se ceartă cu soția.

Ce vreau să spun e că iese pe undeva. De foarte multe ori, în sesiunile de terapie, dacă intră clientul furios, abia după ce a spus înjuratura, care clar e acolo, putem să spunem că acesta se realxează. Pufnește în plâns, în lacrimi, de fapt e o descărcare, așa da”, a mai spus psihoterapeutul Ancuța Coman-Boldișteanu, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

Înjurăturile, argumente pro

Eliberarea de stres: Înjurăturile pot fi folosite pentru a elibera tensiunea sau stresul în momente de frustrare sau furie. Unele persoane simt că le ajută să-și exprime emoțiile intense.

Comunicare intensă: În anumite conversații informale sau prietenești, înjurăturile pot adăuga o notă de intensitate sau expresivitate. Ele pot fi folosite pentru a sublinia emoțiile sau pentru a face o glumă.

Înjurăturile, argumente contra

Impact asupra relațiilor: Folosirea excesivă a înjurăturilor poate deteriora relațiile interpersonale. Oamenii pot fi ofensați sau dezgustați de limbajul vulgar.

Profesionalism: În medii profesionale sau educaționale, folosirea înjurăturilor poate fi considerată nepotrivită și poate afecta reputația unei persoane.

Lipsa de creativitate: Folosirea constantă a înjurăturilor în locul altor cuvinte poate sugera o lipsă de imaginație sau abilitate de a comunica în mod adecvat.

Impact asupra copiilor: Când adulții folosesc înjurături în fața copiilor, aceștia pot învăța comportamente nepotrivite sau pot dezvolta un limbaj vulgar.

Folosirea înjurăturilor trebuie să fie cu măsură și conștientă de context. Este important să ne gândim la impactul pe care cuvintele noastre îl pot avea asupra altora și să ne asigurăm că suntem respectuoși și responsabili în comunicarea noastră.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel