Eliminarea restricțiilor sanitare în Norvegia, condiționată de vaccinarea populației: numărul de infecții este în creștere

Adisa Codruț |
Data publicării:
Covid-19     Foto: Pixabay
Covid-19 Foto: Pixabay

Autoritățile din Norvegia susțin că eliminarea restricțiilor sanitare în Norvegia va fi condiționată de vaccinarea populației.

Eliminarea restricţiilor sanitare în Norvegia va fi condiţionată de vaccinarea populaţiei sale, a anunţat vineri guvernul, în aşteptarea celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19. Ultima etapă a ridicării restricţiilor - amânată deja de două ori - şi sinonimă cu o revenire aproape la normalitate, "va fi implementată la trei săptămâni după ce orice persoană cu vârsta peste 18 ani va primi o primă doză de vaccin", a anunţat guvernul, care se aşteaptă la o ridicare a restricţiilor în jurul datei de 6 septembrie.

Până în prezent, circa 87,2% din populaţia adultă a primit cel puţin o primă doză de vaccin anti-coronavirus în Norvegia. Însă cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar, autorităţile se tem de o creştere a numărului de infectări. "În următoarele trei săptămâni (...), chiar dacă am fost vaccinaţi, trebuie să continuăm să păstrăm distanţa în spaţiul public, să rămânem acasă când suntem bolnavi, să ne testăm şi să ne spălăm pe mâini", a declarat ministrul sănătăţii Bent Hoie într-o conferinţă de presă.

"Numărul de infecţii este în creştere şi asistăm la începutul unui al patrulea val", a spus el. Cu toate acestea, guvernul a anunţat vineri sfârşitul regulii de distanţare socială pentru studenţi. În Norvegia, unde epidemia de COVID-19 se află în mare parte sub control, a început la mijlocul lunii iunie a treia fază a planului său de ridicare a restricţiilor, format din patru etape.

Ţara scandinavă, cu o populaţie de 5,4 milioane de locuitori, foloseşte doar vaccinuri ARN mesager (Pfizer/BioNTech şi Moderna) în programul său de vaccinare, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel