EPIDEMIE GRIPĂ 2019: Încă trei decese, în total fiind 98 de morți

Adisa Codruț / 09 feb 2019 / 15:51

EPIDEMIE GRIPĂ 2019: Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 98, conform ultimelor informări ale Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

EPIDEMIE GRIPĂ 2019: Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, femeia avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal.

Cazul 96. Bărbat în vârstă de 83 de ani, din jud. Dambovița, confirmat cu virusgripal tip AH3, având condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute.

Data decesului: 07 /02/2019

Cazul 97. Femeie în vârstă de 17 de ani, din jud. Dolj, confirmată cu virus gripal tip A H1, având condiții medicale preexistente și fără antecedente vaccinale.

Data decesului: 08 /02/2019

Cazul 98. Femeie în vârstă de 39 de ani, din jud. Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Data decesului: 08/02/2019

Nu scăpăm încă de EPIDEMIE

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat vineri seară că potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) încă nu se poate vorbi despre un trend descrescător în evoluția gripei.

„Săptămâna trecută evoluția gripei a avut un trend crescător, cu o evoluție națională. Din păcate, numărul deceselor a ajuns la 98, având peste 3.000 de cazuri de gripă confirmate și peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului Național de Sănătate Publică arată că încă nu putem vorbi despre o descreștere sau un trend descrescător", a declarat Sorina Pintea la România TV.

Ea a reamintit că au fost achiziționate încă 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele aflate în grupele de risc.

„Am achiziționat încă 30.000 de doze de vaccin, pe care le-am repartizat în județe. Până miercuri la prânz erau distribuite în 17 județe. (...) Vorbim de vaccinuri pentru persoanele de risc, pentru că de altfel cele 98 de decese au avut în comun un singur lucru - persoane nevaccinate, dar marea majoritate, peste 90, au avut condiții medicale preexistente", a spus Pintea.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy