ETINILESTRADIOLUM + LEVONORGESTRELUM - prospect

DCMedical Team / 29 apr 2021 / 11:24
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ETINILESTRADIOLUM + LEVONORGESTRELUM - prospect. Acţiune: Etinilestradiol: estrogen. Levonorgestrel: progestativ. 

ETINILESTRADIOLUM + LEVONORGESTRELUM - prospect

Denumirea comercială: ELISYA, MICROGYNON, RIGEVIDON 21+7, SEASONIQUE, TRI – REGOL,

Prezentare: drajeuri, comprimate filmate, 

Indicații: Contracepţie orală. Seasonique: contraceptiv oral cu regim extins. 

Contraindicații: Tromboză (venoasă sau arterială) prezentă sau în antecedente (de ex. tromboza venoasă profundă, embolie pulmonară, infarct miocardic (IM)) sau AVC; prezenţa sau existenţa în antecedente de prodroame de tromboză (de ex. accident ischemic tranzitoriu (AIT), angină pectorală); antecedente de migrenă cu simptome neurologice focale; diabet zaharat cu afectare vasculară; prezenţa unor factori de risc severi sau multipli pentru tromboza arterială sau venoasă; pancreatită sau antecedente de pancreatită asociate cu hipertrigliceridemie severă; prezenţa sau existenţa unor antecedente de afecţiuni hepatice severe cât timp valorile funcţiilor hepatice nu au revenit la normal; prezenţa sau existenţa unor antecedente de tumori hepatice (benigne sau maligne); tumori maligne dependente de hormonii sexuali, cunoscute sau suspectate (de ex. ale organelor genitale sau sânilor); sângerare vaginală nediagnosticată; sarcină cunoscută sau suspectată; hipersensibilitate la levonorgestrel, etinilestradiol sau excipienţi. 

Atenție!: Precauţie la femei după 35 de ani, fumătoare; prudenţă în obezitate, dislipoproteinemie, hipertensiune arterială (HTA), aritmii. Nu se recomandă pe perioada alăptării. 

Reacții adverse: Uneori, tulburări gastrice, stare depresivă, modificări ale libidoului, creştere în greutate, durere şi sensibilitate la nivelul sânului.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy