ETINILESTRADIOLUM + LEVONORGESTRELUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ETINILESTRADIOLUM + LEVONORGESTRELUM - prospect. Acţiune: Etinilestradiol: estrogen. Levonorgestrel: progestativ. 

ETINILESTRADIOLUM + LEVONORGESTRELUM - prospect

Denumirea comercială: ELISYA, MICROGYNON, RIGEVIDON 21+7, SEASONIQUE, TRI – REGOL,

Prezentare: drajeuri, comprimate filmate, 

Indicații: Contracepţie orală. Seasonique: contraceptiv oral cu regim extins. 

Contraindicații: Tromboză (venoasă sau arterială) prezentă sau în antecedente (de ex. tromboza venoasă profundă, embolie pulmonară, infarct miocardic (IM)) sau AVC; prezenţa sau existenţa în antecedente de prodroame de tromboză (de ex. accident ischemic tranzitoriu (AIT), angină pectorală); antecedente de migrenă cu simptome neurologice focale; diabet zaharat cu afectare vasculară; prezenţa unor factori de risc severi sau multipli pentru tromboza arterială sau venoasă; pancreatită sau antecedente de pancreatită asociate cu hipertrigliceridemie severă; prezenţa sau existenţa unor antecedente de afecţiuni hepatice severe cât timp valorile funcţiilor hepatice nu au revenit la normal; prezenţa sau existenţa unor antecedente de tumori hepatice (benigne sau maligne); tumori maligne dependente de hormonii sexuali, cunoscute sau suspectate (de ex. ale organelor genitale sau sânilor); sângerare vaginală nediagnosticată; sarcină cunoscută sau suspectată; hipersensibilitate la levonorgestrel, etinilestradiol sau excipienţi. 

Atenție!: Precauţie la femei după 35 de ani, fumătoare; prudenţă în obezitate, dislipoproteinemie, hipertensiune arterială (HTA), aritmii. Nu se recomandă pe perioada alăptării. 

Reacții adverse: Uneori, tulburări gastrice, stare depresivă, modificări ale libidoului, creştere în greutate, durere şi sensibilitate la nivelul sânului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel