Extractul de vanilie, tratament de înfrumusețare. Ajută la creșterea părului și la menținerea elasticității pielii

Monika Baciu |
Data publicării:
extractul de vanilie - FOTO: Freepik@sokor
extractul de vanilie - FOTO: Freepik@sokor

Extractul de vanilie nu dă gust doar mâncării, ci are și beneficii asupra tenului și părului. Iată cum trebuie folosit.

Extractul de vanilie poate fi folosit ca tratament cosmetic. Există multe produse de îngrijire a pielii care folosesc vanilia pentru a adăuga un parfum dulce, inclusiv în loțiuni de corp, unt de corp și creme de corp.

În acest moment, s-a constatat că nu numai că oferă un parfum grozav, dar și vanilia este benefică pentru a promova frumusețea și sănătatea pielii. Cu vitaminele B și acidul pantotenic conținute în vanilie, acestea ajută la menținerea sănătății pielii. De asemenea, deoarece extractul de vanilie acționează ca proprietăți antioxidante, acesta participă la protejarea pielii de daunele provocate de mediu și de toxine.

Pentru sfaturi, puteți amesteca uleiul de vanilie cu suc de lămâie pentru a fi aplicat pe față sub formă de mască. Folosiți această mască de față în mod regulat, timp de o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a menține pielea hidratată. Un altul este că puteți amesteca boabe de vanilie infuzate cu ulei organic pentru a avea o piele netedă și moale, notează Dr. Health Benefits.

Extractul de vanilie conține mari substanțe nutritive și sunt bogate în vitamine și minerale. Există vanilină care este componenta principală din boabele de vanilie și este benefică pentru sănătatea organismului.

Vezi și: Pacienții, afectați și după un an de zile de la infecția cu COVID. Care sunt cele mai afectate organe

Extractul de vanilie tratează acneea

Deoarece extractul de vanilie are proprietăți antibacteriene, este benefic pentru a trata acneea. Cu nutrienți conținuți, extractul de vanilie reduce coșurile și acneea, precum și ajută la curățarea pielii. De asemenea, elimină infecția și accelerează procesul de vindecare a pielii, reducând apariția cicatricilor.

Extractul de vanilie promovează o piele tânără

Consumând extract de vanilie, vei obține cele mai bune beneficii de pe urma acestuia. Extractul de vanilie fiind bogat în nutrienți antioxidanți acționează ca un agent anti-îmbătrânire. Acesta previne daunele provocate de radicalii liberi și încetinește semnele de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine, petele de vârstă și ridurile.

Extractul de vanilie promovează frumusețea părului

Combinarea vaniliei cu uleiul de migdale și de jojoba este o idee foarte bună pentru a promova frumusețea părului. Ca urmare, puteți folosi acest amestec ca șampon pentru a avea un păr mătăsos, neted și strălucitor.

Amestecul dintre vanilie și ulei de jojoba ajută la promovarea creșterii părului, precum și la a face ca părul să fie mai moale, mai plin și mai strălucitor, întărește părul și induce fluxul sanguin la nivelul scalpului.

Vezi și: Cele cinci obiceiuri care scad riscul de deces prematur cu 30%. Poți câștiga încă 5 ani de viață

Extractul de vanilie, cum se consumă

Puteți folosi extractul de vanilie pentru a fi prelucrat sub formă de alimente delicioase, inclusiv smoothie-uri, milkshake-uri, budincă și iaurt. Mai mult, puteți încerca să folosiți extractul de vanilie ca glazură de cremă de brânză.

Pur și simplu adăugați câteva linguri în multe tipuri de băuturi pentru a adăuga mai multă aromă. Într-adevăr, prin adăugarea de extract de vanilie, puteți avea un gust și o aromă foarte bună de alimente cu o gamă mare de beneficii pentru sănătate.

Pentru informare, extractul de vanilie este un fel de ca și vinul. Ca urmare, cu cât păstrați mai mult boabele de vanilie infuzate, cu atât mai puternică va fi aroma pe care o puteți avea.

Nu numai pentru a fi folosită ca aliment, dar puteți folosi vanilia ca aromaterapie. Pur și simplu folosiți-o în fiecare zi pentru a vă relaxa mintea.

Vezi și: Cele 7 semne care indică o problemă de sănătate. Le simți când te trezești. Nu le ignora

Vanilia, rol antioxidant

Deoarece vanilia a conținut acid vanilic și vanilină, aceasta acționează ca un antioxidant. Acești nutrienți ajută la protejarea împotriva componentelor dăunătoare, inclusiv a radicalilor liberi și a toxinelor.

De asemenea, se știe că nutrienții antioxidanți luptă împotriva efectelor radicalilor și ajută în același timp la menținerea sănătății pielii.

Vanilia este o mare sursă de antioxidanți. Prin urmare, acest beneficiu este legat de beneficiul antiinflamator al extractului de vanilie. Apoi, deoarece extractul de vanilie conține nutrienți buni, acesta ajută organismul nostru să își mențină sănătatea.

Mai mult, cercetările au arătat că consumul de extract de vanilie ajută la protejarea capacităților ficatului. În plus, pentru a ameliora inflamațiile musculare și articulare, puteți folosi uleiul de vanilie pentru a fi folosit ca ulei de masaj. Știm că inflamația este rădăcina majorității bolilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel