Urmărește dezbaterea live

Cele 7 semne care indică o problemă de sănătate. Le simți când te trezești. Nu le ignora

Monika Baciu |
Data publicării:
cele 7 semne care indica o problema de sanatate - FOTO: Freepik@Drazen Zigic
cele 7 semne care indica o problema de sanatate - FOTO: Freepik@Drazen Zigic

Cele 7 semne care indică o problemă de sănătate. Ce înseamnă dacă te trezești obosit, cu stare de greață și nu numai.

Cele 7 semne care indică o problemă de sănătate. Diabetul este adesea numit un ucigaș tăcut care afectează grav funcționarea generală a corpului.

Diabetul provoacă treptat complicații grave care duc la probleme cardiace, leziuni renale, probleme legate de vedere și alte afecțiuni. Există o mulțime de simptome care pot indica prezența diabetului, dar unele pot fi confundate cu alte probleme de sănătate.

Dr. BM Makkar, senior diabetolog spune că aceste semne pot fi atât de subtile încât nu reprezintă un semnal de alarmă. Chiar și așa trebuie să fiți atenți la câteva din semnalele pe care vi le transmite organismul încă de dimineață.

"Uneori, aceste simptome sunt atât de subtile că devine dificil să le distingă de la alții. Din acest motiv, devine cu atât mai important să fii familiarizat cu simptomele asociate diabetului și să poți identifica semnalele specifice produse de corpul tău în timp ce diabetul se desfășoară în interior. Mulți dintre noi nici măcar nu suntem conștienți de faptul că organismul nostru semnalează mai multe semne de avertizare dimineața care pot ajuta la identificarea nivelului ridicat de zahăr din sânge”, a precizat dr. Makkar.

Iată care sunt semnele la care să fii atent când te trezești, potrivit Times of India.

Vezi și: Dopamina, ce rol are și care sunt semnele deficitului sau excesului. Cum se poate regla nivelul prin câțiva pași simpli

Gura uscată

Cel mai important semn de avertizare pentru diabet dimineața este gura uscată. Dacă vă confruntați cu gura uscată sau vă simțiți extrem de însetat imediat după ce vă treziți dimineața, atunci luați în considerare că ați putea avea diabet și verificați imediat nivelul zahărului din sânge.

Greața

Celelalte semne și semnale proeminente care se declanșează dimineața din cauza creșterii nivelului de zahăr din sânge sunt greața. Se poate întâmpla ca urmare a complicațiilor cauzate de diabet sau de alte afecțiuni. De cele mai multe ori, greața este inofensivă și foarte momentană. Cu toate acestea, poate fi însoțită de simptome suplimentare care indică o problemă diabetică mai severă.

Vedere încețoșată

"Dacă ai o vedere încețoșată când te trezești dimineața, trebuie să-ți verifici rapid nivelul de zahăr din sânge. Diabetul poate provoca, de asemenea, mărirea pupilelor, care ar putea duce la vedere tulbure.

Pupila ochiului tău îşi poate schimba forma, iar vederea ta poate deveni neclară dacă nivelul zahărului din sânge trece rapid de la scăzut la normal. După ce nivelul zahărului din sânge s-a stabilizat, vederea ta revine la normal", spune dr. Makkar.

Vezi și: Uleiul de oregano, doza de antioxidanți cu efecte antibiotice și antifungice. Ajută și în scăderea colesterolului

Picioare amorțite

Nervii deteriorați pot rezulta din glicemia ridicată (glucoză). Nervii din picioare și degete sunt cel mai frecvent afectați de neuropatie diabetică. Simptomele neuropatiei diabetice pot varia de la furnicături și durere până la amorțeală la nivelul mâinilor, picioarelor și picioarelor, în funcție de nervii afectați.

Oboseală

Oboseala este un simptom tipic diabetului zaharat care nu este prezent numai în cazurile de diabet necontrolat. Oamenii pot avea o serie de simptome, inclusiv oboseală, care împreună pot indica probleme psihologice, medicale, metabolice, endocrine și acute sau cronice concomitente.

Vezi și: Folosirea telefonului în baie, factor de risc pentru apariția hemoroizilor. Care este timpul limită de stat pe toaletă pentru a evita aceste probleme

Mâini care tremură

Nivelurile de zahăr din sânge sub patru mimoli (mmol) pe litru duc de obicei la simptome. Sentimentele de foame, tremurături și transpirație sunt semnale tipice de avertizare timpurie. În circumstanțe mai extreme, puteți experimenta, de asemenea, confuzie și dificultăți de concentrare.

Disfuncție erectilă

Bărbații cu diabet zaharat, în special cei cu diabet zaharat de tip 2, se confruntă frecvent cu disfuncție erectilă, care este incapacitatea de a realiza sau susține o erecție suficient de puternică pentru sex. Aceasta poate rezulta din reglarea inadecvată a zahărului din sânge pe termen lung, care poate dăuna nervilor și vaselor de sânge.

Dacă aveți un sentiment de dezorientare, leșin, oboseală și picioare amorțite atunci când vă treziți, acesta poate fi un semnal alarmant de fluctuație a nivelului sanguin. Aceste schimbări sunt foarte subtile în natura lor și sunt adesea considerate normale în opinia generală.

Cu toate acestea, ele sunt cruciale pentru a determina prezența diabetului în corpul dumneavoastră. Este întotdeauna mai bine să luați măsuri preventive, mai degrabă decât cele curative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel