FAMOTIDINUM - prospect

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

FAMOTIDINUM – prospect. Acțiune: Antagonist al receptorilor histaminici H2, cu efect rapid și specific; inhibă secreția gastrică acidă bazală și stimulată, reducând atât volumul cât conținutul în acid și pepsină al sucului gastric.

FAMOTIDINUM – prospect: 

Denumiri comerciale: FAMODIN, FAMOTIDINĂ, QUAMATEL®

Formă: comprimate filmate, Pulbere plus solvent pentru soluție injectabilă / perfuzabilă

Indicații: Ulcer gastro-duodenal activ. Profilaxia recăderilor ulcerului duodenal. Esofagita de reflux. Sindrom Zollinger-Ellison. Hemoragie digestivă superioară.  Tratamentul leziunilor gastro-duodenale și profilaxia acestora la pacienții cu risc.

Doză: Intern: Ulcer gastro-duodenal activ: 40 mg, în priză unică, seara la culcare sau 20 mg de 2 ori/zi, dimineața și seara, timp de 4-8 săpt. Profilaxia recăderilor ulcerului duodenal: 20 mg, seara la culcare. Esofagita de reflux: 20 mg, de 2 ori/zi, dimineața și seara, timp de 4-8 săpt. Sd.

Zollinger-Ellison: 20 mg, la intervale de 6 ore. Insuficiență Renală severă 20 mg, seara la culcare. In j: Cazurile severe: 20 mg i.v., de 2 ori/zi, la un interval de 12 ore.

Sd. Zollinger-Ellison: 20 mg i.v., la un interval de 6 ore.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Verificarea benignității leziunii înaintea începerii trat., prudență în Insuficiență Renală, copii, interacțiuni medicamentoase cu antiacidele gastrice; sarcină și alăptare.

Reacții Adverse: Rareori: cefalee, vertij, diaree, constipație, uscăciunea gurii, greață, vărsături, oboseală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel