Farmaciile vor administra un milion de vaccinuri COVID-19, în SUA. 46,4 milioane de doze administrate deja

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay

Farmaciile din Statele Unite se pregătesc să administreze aproximativ un milion de doze de vaccinuri COVID-19. Circa 46,4 milioane de doze au fost administrate deja!

Începând de vineri, americanii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale statului lor pot face vaccinuri COVID-19 în 6.500 de locații din lanțurile care dețin farmacii CVS, Walmart, Walgreens și Rite Aid. Dozele se adaugă alocării care a fost acordată statelor - despre care mulți oficiali au spus că nu se ridică la nivelul cererii!

46,4 milioane de doze administrate deja!

Numărul vaccinărilor a crescut în fiecare săptămână în SUA. Până joi, aproape 46,4 milioane de doze de vaccinuri fuseseră administrate în SUA, potrivit Centrului american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, notează CNN. În prezent, cei eligibili au fost în mare parte limitați la persoanele în vârstă, lucrătorii din domeniul sănătății și la persoanele cele mai vulnerabile din cauza comorbidităților.

Dar din aprilie, aceste reguli de acces s-ar putea extinde către publicul mai larg, iar majoritatea americanilor ar putea fi vaccinați până la mijlocul sau sfârșitul verii, a declarat pentru emisiunea „Today” a NBC directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, dr. Anthony Fauci.

Doar în următoarele 30 de zile, Asociația Națională americană a Farmaciilor speră că prin magazinele lor să poată administra mai mult de 100 de milioane de doze.

Creșterea ratei vaccinărilor se produce pe fondul îngrijorărilor legate de răspândirea variantelor de coronavirus. Și o întrebare cheie este dacă vaccinurile vor funcționa pe aceste variante.

Până în prezent, cel puțin 997 de cazuri de variante Covid-19, detectate pentru prima dată în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, au fost raportate în SUA, potrivit datelor CDC.

Dr. Barney Graham, șef de laborator și director adjunct al Centrului de Cercetare a Vaccinurilor de la NIH (Institutele Naționale americane de Sănătate), i-a spus joi președintelui american Joe Biden că anticorpii pe care vaccinurile aprobate deja îi produc împotriva virusului îl pot ataca, chiar dacă el a suferit unele mutații.

„Anticorpii au o mulțime de locuri de legat. În cele din urmă, poate se pierde eficacitatea, dar cred că suntem OK deocamdată până când se acumulează mutații suplimentare”, a spus dr. Graham.

Ritmul vaccinărilor crește rapid în SUA

De la prima doză de vaccin administrată pe 14 decembrie, rata zilnică medie a administrărilor în SUA a crescut în fiecare săptămână.

În medie, 359.000 de doze erau  administrate în fiecare zi în prima săptămână a lunii ianuarie, dar au crescut la aproximativ 1,6 milioane de doze pe zi în această săptămână.

Și ritmul ar trebui să crească în continuare în martie și aprilie, permițând unui segment mai larg al populației să devină eligibil, a spus dr. Fauci.

„Mi-aș imagina că, până ajungem în aprilie, asta aș fi cerut, (...) sezon deschis”, a spus dr Fauci. „Ca practic toată lumea și oricine din orice categorie să poată începe să se vaccineze”, a arătat celebrul infecționist. 

În SUA campania de vaccinare nu se desfășoară doar în centre de vaccinare, ca în România, ci și în puncte de vaccinare deschise pe stadioane, în parcări etc. Celebrități precum Arnold Schwarzenegger sau Anthony Hopkins s-au vaccinat în mașină!

Două vaccinuri aprobate în SUA

În Statele Unite ale Americii deocamdată sunt aprobate de FDA doar două vaccinuri: 

Vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19
Vaccinul Moderna COVID-19. 

Pfizer și Moderna au început ambele studii pentru copii - începând cu grupe de vârstă mai în vârstă. Până în septembrie, vaccinurile ar putea fi autorizate pentru copiii mici, a declarat Fauci joi pentru ProPublica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel