FDA aprobă primul medicament pentru boala ficatului gras și terapia pentru cancer esofagian. 9 decizii istorice în lumea medicală, azi, 15 martie

FDA - Foto: Freepik @Racool_studio
FDA - Foto: Freepik @Racool_studio

Ce se întâmplă azi, 15 martie, în lumea mondială. Substanțele chimice din materiale plastice sunt mult mai numeroase decât estimările anterioare, potrivit unui raport.

FDA din SUA extinde utilizarea terapiei împotriva cancerului de la Bristol Myers

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a extins joi utilizarea terapiei celulare Breyanzi de la Bristol Myers Squibb pentru un tip de cancer al sângelui cu creștere lentă, marcând a doua aprobare pentru acest tratament. Breyanzi a fost aprobat inițial în Statele Unite în iunie 2022 pentru tratarea unui tip de cancer al sângelui cunoscut sub numele de limfom cu celule B mari la pacienții adulți a căror boală a revenit sau a încetat să mai răspundă la tratament, potrivit Reuters.

Unitatea Reckitt a fost lovită de un verdict de 60 de milioane de dolari în cazul formulei pentru copii Enfamil din Illinois

Un juriu din Illinois a dispus ca Mead Johnson, unitate a Reckitt Benckiser, să plătească 60 de milioane de dolari mamei unui bebeluș prematur care a murit din cauza unei boli intestinale după ce a fost hrănit cu formula Enfamil a companiei. Miercuri, juriul unui tribunal din statul Illinois, în comitatul St. Clair, a constatat că Mead Johnson a fost neglijentă și că nu a avertizat asupra riscului de enterocolită necrozantă (NEC). Boala, care provoacă moartea țesutului intestinal, afectează în principal nou-născuții prematuri și are o rată de mortalitate de aproximativ 15% până la 40%.

Medicamentul Geron împotriva tulburărilor de sânge primește sprijinul consilierilor FDA

Consilierii Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA au susținut joi beneficiile medicamentului Geron împotriva tulburărilor de sânge, afirmând că acestea depășesc riscurile asociate tratamentului, pe baza datelor dintr-un studiu în fază avansată. Grupul de experți, cu o marjă largă de 12 la 2, a votat în favoarea beneficiilor medicamentului injectabil, numit imetelstat, declarând că riscurile și toxicitățile asociate tratamentului par a fi controlabile.

Option Care Health spune că hack-ul UnitedHealth ar putea afecta finanțele pe termen scurt

Furnizorul de servicii medicale de îngrijire la domiciliu Option Care Health a declarat joi că a fost afectat de atacul cibernetic de la unitatea Change Healthcare a grupului UnitedHealth, iar hackingul ar putea avea un impact asupra rezultatelor sale financiare pe termen scurt. Mai mult de jumătate din cererile de plată ale companiei pentru serviciile prestate de la atacul informatic au rămas neprocesate, a declarat Option Care într-un document de reglementare.

Factbox-Medicamentul Madrigal câștigă prima aprobare în SUA pentru boala ficatului gras NASH

Medicamentul Madrigal Pharmaceuticals a devenit primul medicament care a obținut aprobarea de reglementare pentru tratarea unui tip grav de boală hepatică grasă cunoscută anterior sub numele de steatohepatită non-alcoolică (NASH), în timp ce cursa pentru exploatarea unei piețe de miliarde de dolari se intensifică. Aprobarea de joi urmează unui succes limitat în dezvoltarea unui tratament pentru această boală, care este strâns legată de obezitate și se răspândește rapid.

FDA din SUA a aprobat medicamentul Madrigal Pharmaceuticals pentru o boală a ficatului gras cunoscută sub numele de steatohepatită non-alcoolică (NASH), fiind primul tratament care primește aprobarea pentru această afecțiune și deschizând o oportunitate de miliarde de dolari. Acțiunile companiei au crescut cu 24%, ajungând la 301,99 dolari în cadrul unei tranzacții extinse.

Vicepreședintele SUA Harris vizitează o clinică de avorturi din Minnesota în premieră istorică

Vicepreședintele american Kamala Harris a vizitat joi o clinică medicală care oferă servicii de avort, în timp ce se afla în Minnesota, evidențiind restricțiile tot mai mari asupra drepturilor femeilor, despre care democrații cred că vor anima alegătorii în noiembrie. Vizita, despre care se crede că este prima a unui președinte sau vicepreședinte în exercițiu la o astfel de clinică, are loc în contextul în care președintele Joe Biden evidențiază dreptul la avort ca fiind o problemă cheie înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Substanțele chimice din materiale plastice sunt mult mai numeroase decât estimările anterioare, potrivit unui raport

Cel puțin 3.000 de substanțe chimice mai multe decât cele estimate anterior de agențiile de mediu se găsesc în materialele plastice - de la ambalaje alimentare la jucării și dispozitive medicale - decât estimaseră agențiile de mediu, potrivit unui raport publicat joi, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la poluare și siguranța consumatorilor. În timp ce Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) identificase anterior aproximativ 13.000 de substanțe chimice din plastic, raportul realizat de o echipă de oameni de știință europeni a descoperit peste 16.000 de substanțe chimice în plastic - un sfert dintre acestea fiind considerate periculoase pentru sănătatea umană și pentru mediu.

AstraZeneca va cumpăra Amolyt Pharma pentru 1,05 miliarde de dolari pentru a mări portofoliul de boli rare

Producătorul de medicamente AstraZeneca a anunțat joi că va achiziționa Amolyt Pharma, o firmă axată pe bolile endocrine, pentru 1,05 miliarde de dolari în numerar, în încercarea de a-și mări portofoliul de boli rare. Compania franceză Amolyt, susținută de investitori, printre care se numără firma-mamă a producătorului danez de medicamente Novo Nordisk, Novo Holdings, și EQT Life Sciences, se află în prezent în stadiul final de dezvoltare a unui tratament pentru hipoparatiroidism numit eneboparatidă.

FDA din SUA aprobă terapia pentru cancer esofagian a BeiGene

Administrația americană pentru alimente și medicamente a declarat că a aprobat medicamentul BeiGene pentru tratarea unui tip de cancer esofagian avansat la pacienții care au primit anterior chimioterapie. Terapia, denumită Tevimbra, a fost aprobată ca monoterapie pentru pacienții adulți cu carcinom cu celule scuamoase esofagian nerezecabil sau metastatic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel