Febra Dengue, Mexic: 120 de decese până acum. Epidemie în Nepal

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Țânțar
Țânțar

Febra Dengue a dus la moartea a 120 de oameni în Mexic până acum. Cazurile au crescut între iunie și septembrie, în sezonul ploios. Virusul a declașat o epidemie în Nepal.

Febra Dengue, Mexic. 120 de oameni au murit, până acum, în urma îmbolnăvirii cu febra Dengue în Mexic, a precizat Hugo Lopez-Gatell, subsecretar din cadrul Ministerului Sănătăţii. Statele mexicane în care au fost consemnate cele mai multe cazuri sunt Chiapas din sud-est, Jalisco din vest, Morelos din centru şi Veracruz din est. Cazurile s-au înmulţit în timpul sezonului ploios din Mexic, între lunile iunie şi septembrie.

”Este adevărat că în acest an avem de trei ori mai multe (cazuri de) Dengue, da, este adevărat. (Însă) fenomenul s-a petrecut şi în mai mulţi ani anteriori. (...) Persoanele care au murit din cauza Dengue... nu au primit îngrijiri medicale la timp, în multe cazuri pentru că s-au adresat prea târziu unităţilor medicale”, a mai spus subsecretarul, potrivit Agerpres.

Boala este transmisă de ţânţari, se manifestă în fiecare an, însă, adaugă oficialul, în ultimele patru decenii a revenit ”cu mai multă forţă”. Autoritățile mexicane au lansat o campanie pentru prevenirea virusului Dengue.

Febra Dengue, Mexic: epidemie în celălalt capăt al lumii

Circa 2.500 de îmbolnăviri cu febra Dengue, de marți încoace, au dus la declanșarea stării de alertă în Nepal. Printre cei infectați cu virusul Dengue se numără și ministrul Agriculturii. Acesta este tratat într-un spital privat din capitala țării. Epidemia de Dengue a dus la moartea a 4 oameni în Nepal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel