Focar de febră Dengue: peste 40 de oameni din Bangladesh au murit. Spitalele locale nu mai fac față

Adisa Codruț |
Data publicării:
Țânțarii transmit diferite boli, inclusiv virusul West Nile
Țânțarii transmit diferite boli, inclusiv virusul West Nile

Peste 40 de oameni din Bangladesh au murit în ceea ce presa spune că este cel mai grav focar de debră Dengue. Spitalele locale nu mai fac față la miile de oameni ce vin să ceară tratament.

Focar febră Dengue. Un grav focat de febră Dengue a izbucnit în Bangladesh, iar AFP spune că este cel mai grav focar de până acum. Febra Dengue este o infecție virală transmisă de ţânţari, provoacă simptome asemănătoare gripei, dar poate fi mortală dacă se dezvoltă într-o febră hemoragică.

Această boală e, de regulă, întâlnită în această ţară sud-asiatică în perioada musonică, între iunie şi septembrie. Însă, anul acesta a făcut ravagii: peste 44.000 de persoane internate în spitale din luna ianuarie, dintre care circa 2.100 doar luni- susține un responsabil de la Ministerului Sănătăţii, Ayesha Akhter. Aceasta a afirmat pentru AFP că s-”au fost confirmat până luni 40 de decese provocate de Dengue”. Presa locală scrie că sunt mai mulți morți decât susțin autoritățile și avansează cifra de peste 100, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii din Bangladesh a declarat că focarul "se reduce treptat" în timp ce inaugura o secţie de urgenţă dedicată acestei boli într-un un spital public din Dhaka. În Bangladesh, sute de mii de persoane au părăsit oraşele în vacanţa de o săptămână care marchează festivalul musulman Eid-al-Adhaca să se întoarcă la casele familiile lor din mediul rural, sporind temerile cu privire la o răspândire şi mai mare a bolii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel