Febra Dengue, număr aproape dublu de infecții față de anul trecut și peste 1.500 de morți

Adisa Codruț |
Data publicării:
Rezultate analize
Rezultate analize

Febra Dengue a cauzat peste 1.500 de decese în Filipine, iar numărul infecțiilor din acest an este aproape dublu față de cel de anul trecut.

Febra Dengue a cauzat 1.502 decese în Filipine, în timp ce numărul infecţiilor înregistrate în perioada ianuarie-noiembrie aproape s-a dublat în raport cu aceeaşi perioadă din 2018, a anunţat luni Departamentul pentru Sănătate din această ţară.

Numărul deceselor raportate între 1 ianuarie şi 16 noiembrie a fost cu 39% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă în 2018 (1.075 de decese).

Departamentul pentru Sănătate a raportat un total de 402.694 de cazuri de febra Dengue în primele 11 luni ale acestui an, în creştere faţă de cele 203.335 de cazuri diagnosticate în 2018, arată surse citate de agerpres.ro.

Cei mai mulţi dintre pacienţi au fost copii cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani, au dezvăluit medicii filipinezi.

În august, Filipine a declarat stare de urgenţă naţională din cauza epidemiei de febra Dengue, după creşterea spectaculoasă a numărului de cazuri raportate.

Secretarul pentru Sănătate, Francisco Duque, a îndemnat populaţia să rămână vigilentă şi să continue să elimine toate posibilele zone de înmulţire a ţânţarilor, chiar dacă epidemia pare că a scăzut în intensitate şi că se apropie de final. Acelaşi oficial a avertizat însă că această tendinţă poate fi foarte uşor inversată în urma unor precipitaţii abundente.

Creşterea cazurilor de febra Dengue s-a produs la doi ani după ce Guvernul de la Manila a stopat un program de imunizare în masă care folosea vaccinul Dengvaxia, din cauza unor îngrijorări legate de siguranţa pacienţilor.

Dengvaxia a fost administrat pe un lot de 830.000 de copii din Filipine în cadrul primei campanii masive de vaccinare pe plan mondial cu acest medicament, realizată între aprilie 2016 şi decembrie 2017.

Programul a fost stopat după ce compania producătoare a dezvăluit că pacienţii minori care nu au fost infectaţi în trecut cu febra Dengue ar putea prezenta riscul de a dezvolta o formă mai periculoasă a acestei infecţii dacă le este administrat vaccinul Dengvaxia.

Departamentul pentru alimente şi medicamente din Filipine a revocat licenţa acestui vaccin în luna februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel