Femeia din Tulcea diagnosticată cu West Nile a fost externată

Adisa Codruț |
Data publicării:
Țânțar
Țânțar

Femeia din Tulcea, internată la sfârșitul lunii trecute într-un spital din Galați, fiind diagnosticată cu West Nile, a fost externată.

Femeia, Tulcea, West Nile. O femeie de 46 de ani, din satul Văcăreni, județul Tulcea, a fost internată pe 21 iulie într-un spital din Galaţi, și diagnosticată cu virusul West Nile."Pacienta a fost externată. Ea a făcut o formă de boală uşoară", a declarat, pentru Agerpres, directorul DSP Tulcea, Mihaela Nicolau.

Aceasta a mai afirmat că, anul acesta, medicii din Tulcea au mai înregistrat o suspiciune de infectare cu virusul West Nile, dar infirmată ulterior.

DSP Tulcea a dispus o serie de măsuri pentru prevenirea infecţiei cu virusul West Nile: promovarea măsurilor de protecţie împotriva ţânţarilor şi solicitarea adresată autorităţilor de a interveni în regim de urgenţă pentru combaterea populaţiei de ţânţari din zonele cu lacuri şi bălţi, pentru asanarea subsolurilor inundate şi dezinsecţia parcurilor şi zonelor verzi.

"Circa 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, dar specialiştii recomandă prezentarea la cel mai apropiat cabinet medical în caz de febră, dureri intense de cap, dureri musculare, vărsături, erupţii cutanate. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu virusul West Nile", a mai amintit Mihaela Nicolau.

În 2018 s-au înregistrat şapte suspiciuni de infecţii cu West Nile, dintre care un singur caz a fost confirmat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel