Femeile sunt mai fericite alături de bărbaţii urâţi. Studiu

Georgiana Ioniță / 12 sep 2019 / 13:55

Veşti bune pentru domnii care nu posedă calităţi estetice de invidiat. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida au descoperit, în urma unui studiu, faptul că femeile se simt mai fericite în relaţiile cu bărbaţii mai puţin atractivi.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida, au analizat relațiile a 223 de tineri de vârstă între 20 și 29 de ani, pentru a înțelege dacă atractivitatea este un factor care determină fericirea, notează Esquire.

Pentru început, cuplurile au fost rugate să răspundă la diverse întrebări despre alimentație și sport. După aceea, respondenții au fost fotografiați și rugaţi să estimeze nivelul de atractivitate al celuilalt, bazat pe calităţile estetice.

Astfel că, potrivit rezultatelor studiului, bărbaţii frumoşi nu fac femeile fericite
Rezultatele au relevat că femeile care au soți atractivi sunt obsedate de a pierde în greutate pentru a arăta mai bine, ceea ce, spun ei, le face nesigure și triste. Au răspuns afirmativ la întrebări de genul: „Mă simt extrem de vinovat după ce mănânc", „Îmi place ca stomacul meu să fie gol" și „Sunt îngrozită să câștig în greutate".

Pe de altă parte, cei care au avut soți mai puțin atractivi nu au simțit nicio presiune pentru a ţine diete şi pentru a face sport, ceea ce le-a făcut să se simtă mai sigure pe ele şi mai fericite.

De asemenea, studiul a relevat faptul că motivațiile de dietă ale bărbaților nu depind de modul în care arată partenerele lor.

Rezultatele studiului dezvăluie că a avea un soţ atractiv din punct de vedere fizic poate avea consecințe negative asupra femeilor, mai ales dacă acele soții nu sunt deosebit de atractive, spune cercetătorul principal Tania Reynolds.

"O modalitate de a ajuta aceste femei este ca partenerii să fie foarte susţinători, reamintindu-le: 'Ești frumoasă. Te iubesc exact aşa cum eşti" sau: „Te prețuiesc cu adevărat pentru că eşti un partener amabil, inteligent și mă susţii ", a explicat cercetătorul.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy