Flatulența zgomotoasă, efecte nebănuite. Te vor surprinde consecințele pe care le are asupra relației de cuplu

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
flatulenta zgomotoasa - FOTO: Freepik@kuprevich
flatulenta zgomotoasa - FOTO: Freepik@kuprevich

Flatulența zgomotoasă are consecințe nebănuite asupra relației de cuplu.

Flatulența zgomotoasă poate fi un bun indicator al relației de cuplu. Potrivit cercetătorilor, persoanele care nu se abțin de la flatulențe atunci când sunt în preajma partenerului de viață sunt mult mai fericite și sănătoase.

Ce este flatulența

Flatulența, cunoscută și sub numele de vânt, este ceva ce toată lumea experimentează. Este eliberarea de gaze intestinale, care se formează ca urmare a digerării alimentelor. Gazul poate fi găsit pe tot parcursul tractului digestiv, inclusiv stomacul, intestinul subțire, colonul și rectul.

Avem vânturi din cauza acumulării de gaz în corpurile noastre, de obicei din cauza:

Aerului înghițit: Înghițim aer pe tot parcursul zilei, inclusiv din băuturi carbogazoase sau luăm aer în timp ce mestecăm.

O creștere excesivă a bacteriilor în intestinul subțire: Mai multe afecțiuni pot duce la creșterea excesivă a bacteriilor, inclusiv diabetul de tip 2, boala celiacă, bolile hepatice și bolile inflamatorii intestinale.

Carbohidrații care nu au fost digerați pe deplin: Uneori, toate alimentele nu sunt digerate pe deplin de enzimele din intestinele mici. Când carbohidrații parțial digerați ajung la colon, bacteriile transformă o parte din acel aliment în hidrogen și gaze de dioxid de carbon.

O persoană elimină gazele în medie de 15 ori pe zi, deși numărul poate fi mai mare sau mai mic. Este posibil să nu fiți conștienți de o mare parte din această activitate, deoarece dormiți sau eliberarea de gaze este minoră, notează Healthline.

De ce avem flatulențe

Deși ocazional amuzant, flatulențele sunt zgomotoase, dar în cele din urmă sunt o parte inevitabilă a vieții de familie. Deși flatulența zgomotoasă ar putea părea un gest nu tocmai politicos, consensul științific este că nu trebuie să vă faceți griji din această cauză.

Cuplurile nu ar trebui nici să se ferească, nici să se simtă rușinate atunci când flatulența este zgomotoasă. De fapt, atunci când vă abțineți să eliminați gazele, acestea pot reabsorbite în fluxul sanguine.

La sfârșitul zilei, gazele sunt, uneori, doar modul sistemului gastro-intestinal de a spune "Te iubesc, mă simt eliberat”, potrivit Farthely

Dar este flatulența bună pentru tine? Iată ce trebuie să știi despre flatulențe și sănătatea ta.

Vezi și: Cum scapi de greață dacă faci chimioterapie. Trucurile pe care sigur nu le-ai știut. De ce să NU mai mănânci în bucătărie

A vă abține de la a elimina gazele vă afectează respirația

Deși menținerea gazelor în interiorul intestinului nu vă va trimite la camera de urgență, există totuși un risc despre care nu ați știut până acum. Când oamenii se abțin să elibereze gazul, acesta se absoarbe în organism și este eliberat prin gură sub formă de respirație teribilă, avertizează cercetătorii.

În funcție de cât de ofensatoare este respirația urât mirositoare în comparație cu eliminarea discretă ocazională, flatulența poate fi cel mai mic rău dintre cele două mirosuri rele, mai notează Farthely.

Flatulența îi indică partenerului faptul că ești sănătos

Eliminarea gazelor este bună pentru tine? Da. Flatulența nu poate fi un semn de bune maniere, dar acestea este un simptom care indică prezența bacteriilor intestinale bune și o dietă sănătoasă. Dacă o persoană nu elimină gazele, înseamnă că nu mănâncă nimic altceva decât zaharuri rafinate.

În multe privințe, flatulența este doar modul organismului tău de a spune că ți-ai mâncat legumele.

Flatulențele sunt amuzante

Oamenii care cred că flatulențele sunt amuzante nu pot fi cei mai maturi, dar nu sunt singuri. Flatulențele satisfac trei teorii filosofice diferite care ajută la explicarea de ce unele lucruri sunt mai amuzante decât altele, a constatat un studiu.

Teoria superiorității sugerează că umorul își are rădăcinile în dominație (și, ocazional, agresivitate) și că nu există nimic mai agresiv decât să lași o ruptură. Teoria incongruenței afirmă că lucrurile sunt amuzante atunci când sunt nepotrivite, ceea ce flatulențele cu siguranță sunt. Și, în cele din urmă, teoria reliefului explică faptul că oamenii râd pentru a ușura tensiunea și nu există o eliberare mai bună decât, ei bine, o flatulență.

Vezi și: Nu mai luați medicamente cu suc de grapefruit sau ceai de sunătoare. Bogdan Georgescu, avertisment: A fost demonstrat CLAR

Flatulențele femeilor miros mai urât decât cele ale bărbaților

Potrivit gastroenterologului Michael D. Levitt, care a publicat peste 275 de lucrări despre flatulență, gazele femeilor miros mai rău decât cele ale bărbaților, deoarece acestea lor au o concentrație mai mare de hidrogen sulfurat.

Când este cazul să te îngrijorezi

Majoritatea gazului, chiar și gazul urât mirositor, este perfect normal. Dar a avea prea mult gaz sau gaz foarte mirositor ar putea însemna că există o problemă de bază.

Consultați medicul dumneavoastră dacă aveți oricare dintre următoarele simptome decât în mod normal:

- crampe intense

- senzație de rău

- balonare extremă

- constipație

- diaree

- pierdere anormală în greutate

Având aceste simptome în mod constant pe o perioadă lungă de timp poate fi semnul unor afecțiuni, cum ar fi obstrucția intestinală sau cancer de colon, mai notează Healthline. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel