Focar de coronavirus pe un șantier din București cu 108 de muncitori. 32 de muncitori infectați

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Șantierul din București unde 32 de muncitori au fost depistați infectați cu coronavirus a fost pus în carantina. Foto: Print screen Digi24
Șantierul din București unde 32 de muncitori au fost depistați infectați cu coronavirus a fost pus în carantina. Foto: Print screen Digi24

108 muncitori de pe un șantier din București au fost băgați în izolare în barăcile lor, după ce 32 dintre ei, angajați originari din India, s-au infectat cu coronavirus. 

ITM desfășoară o anchetă pe șantierul din  București unde 32 de muncitori au fost depistați ca fiind infectați cu coronavirus, a declarat duminică dimineață ministrul muncii, Violeta Alexandru. 

„Avem spații și locuri suficiente atât pentru internare, cât și pentru izolare”, dă asigurări primarul general al Capitalei, care a anunțat și că toți angajații infectați vor fi tratați în spitalele bucureștene. 

„Muncitorii indieni angajați la o firma privată de construcții din București depistați pozitivi COVID vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații. Am vorbit personal cu dl Daniel Băluță, primarul sectorului 4, cu doamna subprefect, cu directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, cu managerul Spitalului de boli infecțioase Victor Babeș, Emilian Imbri, și garantăm împreună că avem spații și locuri suficiente atât pentru internare cât și pentru izolare” - a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că niciunul dintre muncitorii depistați pozitiv nu este în stare gravă, iar unii sunt asimptomatici. Ei vor fi evaluați de medici infecționiști de la „Victor Babeș” și Institutul „Balș”, care vor decide apoi dacă pacienții vor fi internați în spital sau vor fi cazați în spații anexe spitalelor, pentru a putea fi monitorizați. „Au fost deja transportați cu autocarele și microbuzele ISU. Toți colegii lor de pe șantier vor fi testați. Muncitorii lucrau deja în România de un an. În prezent, Inspecția Muncii face anchete la fața locului pentru a vedea dacă sunt cazați în spații potrivite situației de pandemie. Dacă vor constata nereguli, probabil vor fi duși în spații speciale. În orice caz, șantierul - situat în sectorul 4 - este acum carantinat”, a spus Raed  Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel