Focar de Salmonella din cauza unor ouă, crește numărul cazurilor

Dana Lascu |
Data publicării:
Ouăle contaminate sunt extrem de periculoase pentru sănătate
Ouăle contaminate sunt extrem de periculoase pentru sănătate

Un focar de infecție cu Salmonella extins deja în mai multe state din SUA a fost provocat de ouăle infestate de la fermele Gravel Ridge, iar consumatorii, restaurantele și comercianții cu amănuntul sunt sfătuiți de oficialii Centrului american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) să nu mănânce, să nu servească sau să nu vândă aceste produse. Numărul cazurilor de infecție crește de la o oră la alta.

În ultima actualizare a datelor Centrului american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), oficialii au declarat că încă 24 de de cazuri de îmbolnăvire au fost raportate, ridicând totalul persoanelor infectate la 38, în șapte state, din care zece au fost spitalizate. Nu au fost raportate decese, deocamdată.

Primele cazuri au apărut între 17 iunie și 16 august 2018. Fermele Ridge Gravel au rechemat pachete de 10 și 12 ouă, ambalate în recipiente din carton, care au fost vândute în magazine alimentare și restaurante din statele Alabama, Georgia și Tennessee. Cu toate acestea, focarul s-a extins în 7 state americane, potrivit datelor oficiale.

Cei care au simptome, trimiși la urgență

Ancheta continuă, a spus oficialii CDC, citate de medicinenet.com. Oamenii care cred că s-au îmbolnăvit de la consumul de ouă rechemate de producători ar trebui să mereagă urgent la o unitate de urgență, a informat agenția americană.

Simptome precum diareea, febra și crampele stomacale încep de la 12 până la 72 de ore după înghițirea germenilor. Majoritatea oamenilor se recuperează în decurs de o săptămână, dar în unele cazuri simptomele se pot agrava și pot dura mai mult, au mai sus oficialii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel