Forța musculară prelungește viața? Explicații

DCMedical Team |
Data publicării:
Forța musculară
Forța musculară

Noi studii arată că nu doar rezistența mușchilor este importantă, ci și forța, despre care cercetătorii spun că are capacitatea de a ne prelungi viața.

Creșterea forței musculare, care este diferită de puterea de rezistență musculară, a fost tradusă în viață mai lungă, au spus oamenii de știință brazilieni, care au explicat cae este diferența între rezistența și forța musculară. „De exemplu, escaladările alpuniștilor necesită forță ș rezistență musculară - cu cât vă urcați mai repede, cu atât mai multă putere aveți nevoie. Dar menținerea sau împingerea unui obiect greu necesită doar forța musculară”, scrie medicinenet.com.

"Ridicarea de pe un scaun la o vârstă înaintată și lovirea unei mingi depind mai mult de puterea musculară decât de rezistență, însă cel mai mare exercițiu de greutate se concentrează pe aceasta din urmă", a declarat cercetătorul Claudio Gil Araujo. Este director de cercetare și educație la Clinica de Exercise Medicine - CLINIMEX, din Rio de Janeiro. „Studiul nostru arată pentru prima dată că oamenii cu mai multă putere musculară tind să trăiască mai mult”, a spus Araujo într-un comunicat de presa al Societatii Europene de Cardiologie.

Cele mai bune rate de supravițuire, cei cu puterea musculară peste medie

Studiul a inclus aproape 3.900 de adulți, cu vârsta cuprinsă între 41 și 85 de ani, cu o vârstă medie de 59 de ani, a cărui putere musculară maximă a fost evaluată. Cu o medie de urmărire de 6,5 ani, 10% dintre bărbați și 6% dintre femei au decedat.

Participanții cu o putere musculară maximă peste media specifică sexului lor au avut cele mai bune rate de supraviețuire. Comparativ cu asta, cei din categoriile de sub medie si mai jos au avut un risc de 10- 13 și respectiv de 4-5 ori mai mare de a muri în perioada de studiu.

Studiul prezentat la întâlnirea European Society of Cardiology, care a avut loc la Lisabona, Portugalia. Cercetarea prezentată la întâlniri ar trebui văzută ca preliminară până când va fi publicată într-un jurnal revizuit de colegi. "Acum arătăm că puterea este strâns legată de cauza decesului. Dar, vestea bună este că trebuie să aveți o forță peste medie, pentru ca șansele de supravețuire să crească”, a spus Araujo.

"Pentru antrenamentul de forță la sala de sport, majoritatea oamenilor se gândesc doar la cantitatea de greutate ridicată și la numărul de repetări, fără a acorda atenție vitezei de execuție", a spus Araujo. "Dar pentru rezultate optime de antrenament de putere, ar trebui să mergeți dincolo de formarea tipică de forță și să adăugați viteză la ridicările de greutăți".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel