Alimente contaminate cu PFAS. Ai mâncat ASTA? Riști cancer, infertilitate și boli hepatice
Ouă, lapte și pește cu CANCER, boli hormonale și infertilitate în ele! Ai mâncat ASTA? Au PFAS, ceva ce NU ar trebui să existe nicăieri!
Fructele și legumele care pot și toxice și chiar fatale dacă le mănânci în momentul nepotrivit.
Există câteva fructe și legume care ne pot fi fatale dacă nu le mâncăm cum trebuie și tocmai pentru că nu vin cu instrucțiuni, este bine să știi aceste lucruri.
Potrivit CNN, este vorba despre fasolea roșie, litchi, fructul-stea, yucca sau moniocul și... așa cum îi spune chiar numele, ciuperca fatală a trestiei de zahăr.
Chiar dacă de unele este posibil să nu fi auzit, nefiind la mare căutare în România, nu se știe niciodată când ai de-a face cu ele.
1. Fructul stea
Fructul-stea, sau starfruit, conține toxine care prezintă un risc semnificativ pentru persoanele cu afecțiuni renale.
Deși este folosit ca un remediu pe bază de plante pentru o serie de afecțiuni în anumite colțuri ale lumii, dacă este consumat de persoanele cu afecțiuni renale, acesta poate fi fatal, potrivit Fundației Naționale a Rinichilor din SUA.
În plus, fructul stea conține toxine care afectează inclusiv creierul și poate provoca tulburări neurologice.
Simptomele intoxicației cu fructele stea sunt: sughițul, confuzia și convulsiile.
2. Yucca sau maniocul
Maniocul este foarte cunoscut în Africa, America de Sud și în mai multe regiuni ale Asiei, fiind a treia cea mai importantă plantă ca sursă de calorii în aceste regiuni, după porumb și orez. Din această plantă de hrănesc zilnic peste 600 de milioane de oameni la nivel global.
Este o legumă rădăcinoasă care este delicioasă atunci când e prăjită, fiartă sau coptă, având o textură gumosă, plină de amidon, fiind și măcinată și transformată în făină.
Ei bine, yucca poate fi otrăvitoare dacă nu este procesată corespunzător, pentru că are în compoziția sa cianura de hidrogen și face obiectul unor reglementări stricte cu privire la prelucrare și producție pentru a diminua concentrațiile acestei otrăvuri.
3. Litchi
Fructul de litchi are o coajă țepoasă care deși poate fi un factor de descurajare pentru unele animale, pentru oamenii care doresc să-l spargă, este un deliciu exotic.
Litchi este un fruct delicios, dar dacă este consumat prea devreme, în special de cineva care a sărit peste o masă sau de către un copil într-o stare de malnutriție, acest fruct dulce poate fi toxic și uneori fatal.
Litchi este cel care, în anul 2017, într-un oraș din India, cea mai mare regiune producătoare a acestui fruct, a făcut apariția unei boli misterioase. Este atât de toxic încât în fiecare an, sute de copii din India sunt spitalizați cu febră și convulsii, provocate de toxinele care provin de fructele litchi care nu sunt coapte complet.
4. Ciuperca fatală a trestiei de zahăr
Așa cum îi spune și numele, ciuperca fatală a trestiei de zahăr este... fatală.
Consumul acesteia nu este dăunător, dar dacă aceasta prinde mucegai și nu este folosită după prea mult timp, apare riscul de otrăvire din cauza unei ciuperci comune care crește pe plantă când este depozitată timp de mai multe luni.
Toxina este dăunătoare pentru oamenii de toate vârstele, dar copiii și tinerii sunt cel mai frecvent afectați.
Potrivit OMS (n.r. Organizația Mondială a Sănătății), ciuperca, numită artbrinium, produce toxine care pot provoca vărsături, convulsii, spasme și comă.
5. Fasolea roșie
Nu în ultimul rând, deși poate părea ciudat, multe specii de fasole conțin toxina fitohemaglutinină, însă cele mai mari concentrații de află în fasole roșie crudă. Nivelurile sunt reduse semnificativ în fasolea fiartă.
Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA susține că patru sau cinci boabe crude pot provoca simptome.
În decurs de una până la trei ore, oamenii pot dezvolta greață, vărsături și diaree, care se pot agrava în dureri de stomac.
Ouă, lapte și pește cu CANCER, boli hormonale și infertilitate în ele! Ai mâncat ASTA? Au PFAS, ceva ce NU ar trebui să existe nicăieri!
Cele 5 semne banale care îți arată că ai probleme cu ficatul. Le ignori zilnic și habar nu aveai că e de la ficat.
Un nou algoritm a fost dezvoltat pentru identificarea riscului cardiac şi al fracturilor.
Ai observat vreodată cum pielea ta se schimbă brusc atunci când simți un fior de frig, o emoție intensă sau o stare de frică?
Ion Iliescu, pe "plămân artificial". Ce se întâmplă, de fapt, cu fostul președinte. De ce e încă la ATI și ce înseamnă, de fapt, suportul respirator.
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
O poveste despre rușine, durere și un diagnostic despre care nu vorbește nimeni destul.
Expunerea la toxina bacteriană poate explica creșterea cancerului de colon la vârste mai fragede.
Ce înseamnă dacă ți se sparge un vas de sânge în ochi? Cauza te-ar putea surprinde.
Cercetătorii americani au dezvoltat o aplicaţie asistată de AI pentru monitorizarea anemiei.
Un studiu arată că auzul slab poate să crească riscul de insuficiență cardiacă.