Fructul care îți dă înapoi minutele pe care ți le fură țigara din viață

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Consumul unei banane crește speranța de viață cu 13 minute și 30 de secunde, spune Dan Vodnar, profesor la USAMV Cluj.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune că alimente precum banana și somonul cresc speranța de viață.

”O banană consumată crește speranța de viață a oamenilor cu 13 minute și 30 de secunde?

Cercetătorii din Michigan au publicat un articol în revista Nature Food în care au explicat modul în care o banană poate prelungi viața oamenilor cu 13 minute și 30 de secunde.

De asemenea consumul somonului la cuptor oferă un interval mai mare de viață, cu aproximativ 13 minute și 5 secunde”, notează Dan Vodnar pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper.

Un impuls susținut de energie vi-l poate oferi și consumul de banane, nu doar ciocolata sau cafeaua. Însă, pe lângă acest efect, consumul de banane poate ajuta la prevenirea unor afecțiuni când aceste fructe fac parte din dieta zilnică. Iată câteva motive pentru care să mâncați banane:

1. Anemie - bananele sunt bogate în fier și pot ajuta la producerea de hemoglobină în sânge, care ajută la prevenirea anemiei.

2. Depresie - un sondaj susține că multe persoane care suferă de depresie s-au simțit mult mai bine după ce au mâncat o banană. Asta deoarece bananele conțin triptofan, un tip de proteine ​​pe care corpul le transformă în serotonină, cunoscut pentru a vă face să vă relaxați, pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și, în general, pentru a vă face să vă simțiți mai fericiți.

3. Arsuri la stomac - când suferiți de arsuri la stomac, încercați să mâncați o banană pentru o calmare a stomacului.

4. Tensiune arterială ridicată - bananele au un conținut ridicat de potasiu, dar sărac în sare, fiind perfect pentru a ajuta la controlul tensiunii arteriale ridicate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel