GABAPENTINUM - prospect

DCMedical Team / 26 aug 2020 / 17:40
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

GABAPENTINUM – prospect. Acțiune: Anticonvulsivant cu mecanism necunoscut. Deşi este analog structural al GABA, nu este nici agonist, nici antagonist al receptorilor GABA-ergici. Se pare că ar acţiona în metabolismul GABA.

GABAPENTINUM – prospect:

Denumiri comerciale: GABAGAMMA, GABALEPT, GABAPENTIN ARENA, GABAPENTIN AUROBINDO, GABARAN, GRIMODIN 

Formă: capsule

Indicații: Epilepsie: Adjuvant în tratamentul pacienților cu convulsii parțiale care nu pot fi controlate satisfăcător cu alte antiepileptice. Durerea neuropatică la adulți cu vârsta > 18 ani (neuropatie diabetică dureroasă și neuropatie post-herpetică).

Doză: Epilepsie: Adulți și copii > 12 a n i: Doza inițială maximă este de 600 mg/zi. Doza se crește cu maxim 600 mg/zi până se ajunge la o doză de întreținere de 900-2400 mg/zi, administrată în 3 prize zilnice. În unele cazuri, se poate crește doza până la 3600 mg/zi. Durerea neuropatică la adulți > 18 a n i: Aceleași doze folosite pentru trat. epilepsiei. La pacienții cu funcția renală alterată se ajustează doza în funcție de clearance-ul creatininei.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Pacienții trebuie monitorizați în scopul identificării semnelor de ideație suicidară și comportament suicidar. Întreruperea bruscă a trat. poate duce la status epilepticus. Întreruperea sau înlocuirea tratamentului cu alt medicament antiepileptic trebuie făcută în mod treptat, timp de minimum 1 săptămână. Atenție la asocieri cu: antiacide conținând aluminiu și magneziu. Sarcină și alăptare.

Reacții Adverse: Somnolență, ataxie, amețeală, creștere în greutate, fatigabilitate, greață și/sau vărsături, nervozitate, nistagmus, parestezii.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy