Gălbenelele, ceai sau cremă. Beneficii pentru infecții, slăbit, constipație și imunitate

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Galbenelele – FOTO: Pexels@Silvia_Corradin
Galbenelele – FOTO: Pexels@Silvia_Corradin

Gălbenelele, florile cu o compoziție chimică complexă, sunt benefice pentru tratarea mai multor boli. Se folosesc fie sub formă de cremă, ceai sau extract.

Gălbenelele se utilizează în terapiile medicinale, atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern. Crema de gălbenele are o textură uşor grasă şi puternic hidratantă, iar aceasta poate fi considerată un produs de îngrijire complex, însă numai dacă alegem variantele naturale.

Crema de gălbenele – beneficii

Crema de gălbenele are proprietăți antiiflamatoare, antiseptic și este folosită pentru vindecarea rapidă a arsurilor, a iritaţiilor, a zgârieturilor şi a ciupiturilor de insecte. În plus, crema gălbenele este eficientă atunci când vine vorba despre hidratarea pielii foarte uscate.

Datorită mirosului dat de conținutul bogat de uleiuri volatile, crema de gălbenele poate fi folosită și loţiune de piele care menţine insectele la distanţă.

Crampele musculare pot fi ameliorate cu ajutorul cremei de gălbenele. Se masează abdomenul, iar apoi se aplică un prosop încălzit. Astfel, crampele abdominal pot fi ameliorate.

Vezi și: Burnout, inamicul omului modern, cifre alarmante: 80% dintre angajații români au avut cel puțin o dată

Extractul de gălbenele, efecte asupra sănătății

Extractul de gălbenele să găseşte sub formă de capsule, sub formă de praf, dar şi sub formă de tinctură. Potrivit specialiștilor, extractul de gălbenele reduce durerea provocată de hemoroizi.

Extractul de gălbenele are efecte antiseptice, fiind eficient în tratarea mai multor infecţii. Spre exemplu, tinctura de gălbenele vindecă infecţiile de la nivelul urechii.

Ceai de gălbenele

Deoarece are proprietăți antiinflamatorii, ceaiul de gălbenele este bun si pentru a trata ciuperca unghiei. Tot ce trebuie să facem este sa ținem unghia bolnavă în acest lichid miraculos, de două ori pe zi, câte 20 de minute. Datorită vitaminei A, a uleiurilor estențiale și a zaharurilor pe care le conțin, gălbenelele stimulează sistemul imunitar. O cană cu ceai zilnic calmează tusea și ameliorează durerea de gât.

Vezi și: Cât de periculoase sunt BA.4 și BA.5, noile tulpini COVID. Imbri, despre lockdown: Valuri vor mai fi! Nu știu dacă se vor mai numi pandemie

Pentru doamne, ceaiul de gălbenele introdus în dietă accelerează arderea grăsimilor. Prin consumul de ceai de gălbenele zilnic se pot trata ulcerul gastric si infecțiile cavității bucale și ale gâtului, în același timp fiind îmbunătățită digestia prin stimularea bilei. De asemenea, ceaiul de gălbenele previne apariția crampelor menstruale, a bolilor hepatice și a constipației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel