Gargara cu apă sărată, remediul care ameliorează inflamația în gât

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, explică procesul științific din spatele gargarei cu apă sărată.

Profesorul Dan Vodnar dela USAMV Cluj a oferit explicația științifică din spatele gargarei cu apă sărată, într-un episod al proiectului său ”Știință și piper”. Specialistul precizează că această practică ameliorează durerea și inflamația din gât și ”supune” bacteriile la un mediu nefavorabil dezvoltării.

”Atunci când facem gargară cu apă sărată pentru a ameliora durerea și inflamația din gât, nu facem altceva decât să supunem bacteriile din gât la un mediu nefavorabil dezvoltării lor. Apa sărată ucide bacteriile datorită presiunii osmotice. Atunci când o bacterie este expusă la un mediu cu apă sărată, apa migrează din bacterie în mediul exterior prin membrana sa celulară. Astfel, apa sărată deshidratează bacteriile anihilându-le activitatea”, detaliază acesta pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy