Genele care prezic răspândirea sau nu a cancerului de prostată

Florina Pop |
Data publicării:
Cancerul
Cancerul

Cercetătorii au observat o semnătură genetică în cancerul de prostată localizat care ar prezice dacă e posibilă răspândirea cancerului.

Cercetătorii americani susțin că noua semnătură genetică descoperită ar fi utilă pentru evaluarea răspunsurilor la tratament și pentru dezvoltarea de noi terapii pentru prevenirea sau tratarea cancerului de prostată avansat. Și unii pacienți cu cancer de prostată fără risc de răspândire ar putea evita primirea de terapie inutilă.

Ca să creeze o metodă mai precisă de predicție a cancerului de prostată avansat, cercetătorii au gândit un model de șoarece cu cancer de prostată care reflectă cu exactitate forma umană a bolii. Astfel au descoperit că metastazele osoase au un profil molecular diferit de cel al tumorilor primare și au identificat 16 gene care determină metastaze la cancerul de prostată localizat, potrivit unui comunicat al Centrului Medical Irving al Universității Columbia.

Semnătura genetică, denumită de cercetători META-16, a fost testată pe biopsii de la câteva sute de pacienți cu cancer de prostată localizat. Rezultatele, uimitoare: META-16 a fost extrem de eficient în prezicerea timpului până la metastază și a răspunsului la terapia anti-androgeni (care este utilizat pentru a suprima androgenul, hormonul masculin, care promovează progresia tumorii).

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel