Germania reintroduce testarea COVID-19 gratuită în contextul valului epidemic în creștere

Dana Lascu |
Data publicării:
Teste rapide. Foto: Pixabay
Teste rapide. Foto: Pixabay

Germania va reintroduce testarea COVID-19 gratuită începând de sâmbătă, a anunțat vineri ministrul sănătății, Jens Spahn, în cadrul noilor măsuri menite să reducă valului epidemic în creștere pe teritoriul țării.

Testele gratuite, care au fost oferite inițial din martie, în Germania, ca modalitate de a compensa o campanie lentă de vaccinare la acel moment, vor fi reintroduse la o lună de când se renunțase la ele.

Decizia anunțată de Spahn vine în contextul în care epidemia înregistrează noi recorduri în Germania, vineri reputatul Institut Robert Koch (RKI) anunțând un nou record de 263,7 cazuri confirmate de contaminare la 100.000 de locuitori, în a cincea zi consecutivă de creștere a incidenței pe șapte zile.

Ministrul sănătății a mai spus că susține o măsură mai strictă care ar impune ca și persoanele vaccinate sau vindecate să aibă acces doar cu test negativ la evenimente publice.

„Trebuie să facem tot ce este necesar pentru a întrerupe această creștere”, a declarat Spahn.

Președintele RKI, Lothar Wieler, a declarat că nu este de acord cu evenimentele cu număr mare de participanți, în general, mai ales în perspectiva sărbătorilor, și a avertizat că situația este serioasă.

„Cel puțin 90% dintre locuitorii Germaniei trebuie să aibă imunitate împotriva coronavirusului. Altfel nu putem controla virusul”, a explicat Wieler într-o conferință de presă la Berlin.

Potrivit celor mai recente cifre ale Ministerului Sănătății, puțin peste 67% dintre locuitori sunt vaccinați cu schema completă.

Jumătate dintre germani sprijină introducerea de măsuri mai stricte pentru combatarea valului epidemic în creștere, de peste două ori mai mulți decât în urmă cu două săptămâni, arată un sondaj publicat vineri.

Doar 32% dintre respondenți s-au declarat mulțumiți de regulile actuale, în timp ce 49% le vor înăsprite, față de 20% la măsurarea precedentă.

Sondajul a fost realizat de institutul Forschungsgruppe Wahlen, pe un eșantion de 1.257 de persoane în intervalul 9-11 noiembrie, la comanda ZDF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel