Gravidele vaccinate împotriva COVID ar transmite anticorpi bebelușilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

Gravidele vaccinate împotriva COVID-19 ar putea transmite protecţia copiilor lor, susține un studiu preliminar din Israel.

Femeile însărcinate vaccinate împotriva COVID-19 ar putea transmite anticorpi bebelușilor. O cercetare din Israel, realizată în februarie, arată că au fost detectaţi anticorpi la toate cele 20 de femei cărora li s-au administrat ambele doze din vaccinul Pfizer/BioNTech în al treilea trimestru de sarcină şi la nou-născuţi, prin transfer placentar. ''Constatările noastre subliniază faptul că vaccinarea femeilor gravide poate oferi protecţie maternă şi neonatală împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2", se arată în studiul preliminar.

Concluziile cercetătorilor de la Centrul Medical Universitar Hadassah din Ierusalim au fost anunţate luna aceasta pe medRxiv - un serviciu online pentru manuscrise de cercetare nepublicate în reviste de specialitate şi care nu au fost evaluate deocamdată de alţi cercetători - şi citate marţi de media israeliene. Autorii au făcut menţiuni asupra dimensiunii reduse a studiului şi au precizat că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a se evalua efectul vaccinării în diferite stadii ale sarcinii, dar şi siguranţa şi eficacitatea diferitelor vaccinuri disponibile în prezent.

Pfizer şi BioNTech au anunţat luna trecută cu au iniţiat un studiu internaţional efectuat pe un număr de 4.000 de voluntari pentru a se evalua siguranţa şi eficacitatea vaccinului COVID-19 la femeile însărcinate sănătoase. Studiul clinic va evalua și dacă femeile gravide vaccinate transferă anticorpi cu rol de protecţie copiilor lor. Un alt studiu, realizat în Statele Unite, care a fost anunţat săptămâna trecută şi aşteaptă, de asemenea, evaluarea altor cercetători, a constatat că anticorpii induşi la femeile însărcinate după administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 bazate pe ARN mesager (ARNm), cum ar fi Pfizer/BioNTech şi Moderna, au fost transferaţi copiilor prin placentă sau lapte matern, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel