Greșeala pe care majoritatea o facem în aplicarea cremelor de protecție solară. Dr Daniela Diveică: Puțină lume știe

EXCLUSIV

Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, a vorbit  la Interviurile DC Medical și DC News despre problemele care apar cel mai adesea vara, din cauza expunerii la soare, a deshidratării, dar și mai nou, a purtării măștilor. 

"Purtarea măștilor îngreunează ritualul de îngrijire a pielii. Din păcate, soarele ne este și prieten, și dușman. Trebuie să avem grijă să ne protejăm se soare și, în același timp, să găsim echilibrul perfect între expunerea la soare și protejarea de razele ultra violete. După cum știm, este important să ne ferim de razele ultraviolete după ora 11-12, când ele sunt cele mai puternice. Factorul de protecție, în perioada aceasta, ar trebui să fie obligatoriu.  Ca să fie eficient, puțină lume știe, dar, ar trebui reaplicat pe ten din două în două ore. Adică nu ne machiem dimineața și credem că e suficient până la sfârșitul zilei, cum majoritatea o facem", a explicat medicul. 

Ce probleme pot apărea?

 

"Îmbătrânirea pielii, deshidratarea, accentuarea ridurilor, pentru că o piele deshidratată are o tendință mai mare de a se rida. Pot apărea iritații ale pielii, dermatite, mai ales de la purtarea măștii pe zonele de maxim contact  feței cu masca, cum ar fi zona pomeților, zona mandibulei și a bărbiei, care sunt zonele cele mai predispuse ale dermatitelor și puseelor acneice, pe care le suferă tenul în perioada aceasta", a mai spus dr. Daniela Diveică

 

VIDEO:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel