Greșeala comună din sezonul rece care duce la cancer. Avertisment sumbru: Este cel mai mortal cancer

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cancerul de piele - FOTO: Freepik@ufabizphoto
cancerul de piele - FOTO: Freepik@ufabizphoto

Cea mai comună greșeală pe care oamenii o fac iarna duce la cancer. Este cel mai mortal cancer.

Medicii avertizează asupra unei greșeli simple pe care oamenii o fac în iarnă și care poate duce la cancer. Majoritatea oamenilor nu ar lua în considerare folosirea cremei cu factor de protecție solară în timpul iernii.

Cu toate acestea, un expert susține că nu ar trebui să ignorăm utilizarea acestui produs important, deoarece ne poate proteja și în timpul iernii împotriva cancerului de piele. Un medic a avertizat cu privire la o greșeală comună în timpul iernii care ar putea crește riscul de cancer.

Cancerul de piele, mortal

Dr. Paul Banwell, fondatorul și fostul șef al Unității de Melanom și Cancer de Piele (MASCU) din East Grinstead, a spus că, în ciuda vremii reci, suntem încă expuși riscului de a dezvolta cancer de piele. Conform NHS, există diferite tipuri de cancer de piele, unul dintre ele fiind melanomul.

Unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea bolii este expunerea la razele UV. Aceasta poate proveni de la soare pe tot parcursul anului, chiar dacă cerul este acoperit de nori. Alți factori care cresc șansele de a dezvolta melanom includ vârsta, pielea deschisă la culoare, un număr mare de alunițe și o istorie familială de cancer de piele.

"Suntem în continuare expuși riscului de cancer de piele în timpul lunilor de iarnă. Chiar și atunci când este rece sau înnorat, razele UV pot afecta pielea noastră. Razele UVA rămân constante pe tot parcursul anului și pot străpunge norii și ceața", a spus dr. Banwell, potrivit Express.

Vezi și: Testul care identifică 18 tipuri de cancer. Detectează tumorile în stadiile incipiente cu o precizie ridicată

Factorul de protecție, esențial pe timpul iernii

Expertul a declarat că ignorarea cremei cu factor de protecție solară în timpul iernii ar putea fi o veste proastă pentru riscul dvs. de cancer de piele, deoarece crema cu factor de protecție este esențial și pe timpul iernii.

"Vremea de afară cu siguranță nu ar trebui să ne dea impresia că suntem protejați de soare. Susțin utilizarea zilnică a cremei cu factor de protecție solară pe tot parcursul anului.

Atunci când alegeți o cremă cu factor de protecție solară, fie organică, fie chimică, trebuie să căutați una cu spectru larg, astfel încât să fiți protejat atât de razele UVA, cât și de cele UVB.

Pentru a obține protecție maximă împotriva radiațiilor UV, crema cu factor de protecție solară ar trebui aplicată pe tot ce este expus la soare, chiar și pe scalp", a mai spus dr. Barnwell.

Vezi și: Trucul bunicii pentru a regla umiditatea din casă. Cristian Oancea: Ne trezim cu ASTA și nu știm de unde ni se trage

Cancerul de piele, simptome

Cancer de piele - FOTO: Freepik@kuprevich

Cancerul de piele se dezvoltă în principal pe zonele expuse la soare, inclusiv pe scalp, față, buze, urechi, gât, piept, brațe și mâini, și pe picioare la femei. Cu toate acestea, poate să apară și pe zone care sunt rar expuse la lumina zilei, cum ar fi palmele, sub unghiile de la mâini sau de la picioare și zona genitală.

Cancerul de piele afectează persoanele de toate tonurile de piele, inclusiv pe cele cu pielea închisă la culoare. Atunci când melanomul apare la persoanele cu tonuri de piele închise, este mai probabil să se dezvolte în zonele care nu sunt în mod normal expuse la soare, precum palmele mâinilor și tălpile picioarelor.

Medicul a explicat că există multe tipuri diferite de cancere de piele, ceea ce înseamnă că simptomele variază. Cu toate acestea, a recomandat să fiți atenți la o plagă sau o zonă a pielii care nu se vindecă în decurs de patru săptămâni, arată neobișnuit sau doare, este mâncărime, sângerează, se crăpește sau se acoperă cu cruste.

În plus, orice alunițe pigmentate care își schimbă culoarea, dimensiunea, conturul sau sângerează, devin crescute sau acoperite cu cruste, ar trebui, de asemenea, verificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel