Grijile, cum îți afectează inima și sănătatea sexuală

Adisa Codruț |
Data publicării:

Grijile de zi cu zi își lasă amprenta asupra organismului uman, de la sistemul nervos, mușchi până la inimă și intestine.

Îngrijorările pot avea un impact asupra sănătății corpului uman, iar terapia, medicamentele și alte strategii recomandate de medici pot ajuta.

Publicația webmd.com a realizat un mic ghid despre impactul grijilor asupra organismului uman.

Câteva efecte:

1. Inima – grijile îndelungate pot afecta inima, duc la tensiune arterială crescută, un atac de cord sau un accident vascular cerebral; nivelurile mai ridicate de anxietate declanșează hormoni de stres; repetat, în timp, asta poate duce la inflamarea vaselor de sânge, apoi la întărirea pereților arterelor, niveluri de colesterol nesănătoase și alte probleme.

2. Sistemul nervos (creier, măduva spinării, nervii și neuroni) – prea multe griji pot declanșa eliberarea "hormonilor de stres" care accelerează ritmul cardiac și respirația, ridică nivelul de zahăr din sânge și trimit mai mult sânge la brațe și picioare; asta poate afecta în timp inima, vasele de sânge, mușchii și alte sisteme.

3. Mușchii – îngrijorările pot cauza tensionarea mușchilor din umăr și gât, ceea ce poate duce la migrene sau dureri de cap; sunt recomandate tehnicile de masaj sau de relaxare ca respirația profundă și yoga.

4. Sistemul imunitar - dacă organismul este afectat de impactul fizic al grijilor, e posibil să nu se lupte și cu germenii, iar asta va slăbi cu sistemul imunitar.

5. Stomac – grijile duc la nervi, iar nervii la „fluturi" în stomac, greață sau chiar vomă; dacă mâncați o mulțime de alimente bogate în grăsimi și zahăr, stomacul e nevoit să muncească mai mult pentru a le digera, ceea ce face mai acid, iar asta duce la acid reflux.

6. Intestine – un efect ar fi diareea sau constipația; ar fi de folos dieta, exercițiile fizice și medicamentele fără prescripție medicală.

7. Sănătatea sexuală - poate distrage atenția și scade interesul pentru sex; pe termen lung, poate scădea nivelul de testosteron al hormonului sexual la om.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel