Gustarea care îți menține inima sănătoasă. Când să o consumi
Oamenii de știință susțin că o anumită gustare, consumată de minim două ori pe săptămână, ar putea avea efecte benefice asupra inimii.
Un studiu prezentat la Congresul Societății Europene de Cardiologie împreună și Congresul Mondial de Cardiologie (ESC), susține că nucile ar putea fi benefice pentru sănătatea inimii.
Pe lângă faptul că sunt o alternativă ideală la gustările tradiționale saturate, pentru că au un conținut scăzut de calorii, nucile sunt bogate în substanțe nutritive și acizi grași nesaturați.
Potrivit noului studiu, consumul unei singure porții de nuci, de cel puțin de două ori pe săptămână, poate reduce riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu până la 17%.
Acest rezultat a rămas consecvent chiar și atunci când cercetătorii s-au adaptat în funcție de vârstă, obiceiurile de fumat și gradul de activitate fizică.
„Nucile proaspete crude sunt cele mai sănătoase. Nucile ar trebui să fie proaspete, deoarece grăsimile nesaturate pot oxida în cele vechi. Vă puteți da seama dacă nucile sunt râncede după mirosul lor asemănător cu vopseaua și gustul amar sau acru ", au explicat autorii studiului în timpul conferinței.
Consumul de nuci și riscul pentru sănătatea inimii
Studiul a fost realizat pe 5.432 de adulți iranieni cu vârsta de peste 35 de ani. Aceștia au fost urmăriți timp de doisprezece ani și niciunul nu a avut un istoric anterior de boli de inimă.
Prin intermediul unui chestionar dietetic, autorii au reușit să urmărească consumul mediu de nuci, fistic, migdale, semințe, alune și nuci pecan consumate de participanți.
Odată ce toate datele relevante au fost colectate, autorii au efectuat o monitorizare în 2013.
În acea perioadă, au apărut 751 de evenimente cardiovasculare (boli coronariene sau accident vascular cerebral), 179 decese cardiovasculare și 458 decese din toate cauzele.
Cei care au consumat nuci de două ori pe săptămână sau mai mult s-au bucurat de cele mai mari beneficii în ceea ce privește reducerea riscurilor.
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
-
Cum pot ceaiul și cafeaua să-ți "fure" fierul din corp07.11.2025, 19:26
-
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii07.11.2025, 17:32
-
-
Avocado și ou, combinația nutritivă care îți transformă sănătatea07.11.2025, 14:23
Deficiența de fier în insuficiența cardiacă. Rolul saturației transferinei (TSAT) în diagnostic și management
Deficitul care îți afectează grav inima. Duce la complicații majore și nu îți dai seama.
Triplu T, o soluție inovatoare pentru aldosteronismul primar și hipertensiunea secundară. Este o terapie termică ghidată endoscopic
Fluctuațiile tensiunii, impact grav asupra creierului
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major.
Inima, afectată iremediabil. Lucrul inevitabil care o devastează
Inima, afectată iremediabil. Lucrul inevitabil care o devastează. Nu scăpăm niciunul.
Periuța de dinți poate provoca infarct. Cum poate gura să îți omoare inima și să îți infecteze corpul
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid
Un aditiv din plastic, asociat cu peste 356.000 de decese cauzate de bolile de inimă
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Raportul talie-înălțime, un predictor eficient al riscului cardiac
Adevărul din spatele suplimentelor care promit să-ți curețe vasele de sânge
Alimentele care afectează creierul și cresc tensiunea arterială
Schimbări radicale în tratarea colesterolului și riscului cardiovascular
Boala arterială periferică, semnal de alarmă pentru inimă și creier
Noua metodă de măsurare a tensiunii arteriale care ar putea salva mii de vieți
Colesterolul mărit nu înseamnă automat risc de infarct, arată un nou studiu
Ce trebuie să știi dacă ai colesterolul mărit. Face diferența dintre viață și moarte.
Jumătate dintre atacurile de cord nu sunt din cauza arterelor. Care este cauza infarctului
Boala care a crescut cu 450% și afectează tot mai multe persoane
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.
