Guvernul a aprobat 5.415 locuri la rezidențiat în anul universitar 2018-2019

Dana Lascu / 27 sep 2018 / 19:29

Guvernul a aprobat creşterea numărului de locuri la rezidenţiat de la 5.000 la 5.415, pentru anul şcolar universitar 2018-2019, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Veste bună pentru viitorii rezidenți! Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a anunțat că Executivul a decis majorarea numărului de locuri la rezidențiat pentru noul an universitar.

În şedinţa de Guvern de astăzi au fost luate decizii şi în legătură cu creşterea numărului de specialişti în sistemul de sănătate, este vorba despre creşterea numărului de locuri la rezidenţiat. Este vorba despre un act care vine în completarea unei ordonanţe de urgenţă adoptată de Guvern, OUG 52 din luna iunie anul acesta. Practic, prin hotărârea de guvern de astăzi s-a decis ca pentru învăţământul superior de stat, în anul şcolar universitar următor, 2018-2019, de la 5.000 la 5.415, să fie majorată cifra de şcolarizare. (...) Se asigură, astfel, accesul la servicii medicale în special în zone defavorizate din punct de vedere social şi economic prin formarea unui număr mai mare de specialişti", a declarat acesta, într-o conferință, la Palatul Victoria.

Locurile neocupate vor fi redistribuite

Potrivit demnitarului, pentru anul universitar 2017-2018, au fost doar 4.000 la rezidențiat. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că posturile care vor rămâne neocupate după susţinerea examenului de rezidenţiat vor fi redistribuite.

Astfel, candidaţii care la sesiunea precedentă au obţinut punctaj minim de promovare, dar s-au clasat în afara numărului de locuri şi posturi pot ocupa posturi rămase neocupate în sesiunea următoare. Există şi un ordin de ministru semnat de doamna Sorina Pintea legat de metodologia de distribuire a locurilor", a afirmat Barbu, citat de Agerpres.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26