Helicobacter pylori, bacteria responsabilă de producerea ulcerului

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Helicobacter pylori se ascunde în peretele stomacului, pe care îl străpunge
Helicobacter pylori se ascunde în peretele stomacului, pe care îl străpunge

Infecția cu Helicobacter pylori este una extrem de comună, însă poate avea efecte chiar foarte grave. Medicii recomandă să o tratăm la timp și să nu o lăsăm să ne creeze neplăceri.

Helicobacter pylori (H. pylori) este o bacterie care provoacă inflamație cronică (infecție) în stomac și duoden și este o cauză comună și contagioasă a ulcerelor la nivel mondial. Aceste bacterii sunt denumite uneori „bacterii ulceroase”.

H. pylori provoacă inflamație cronică (gastrită) prin invadarea mucoasei stomacului și producerea unui citotoxin numit citotoxină vacuolară A (Vac-A) și poate duce astfel la formarea ulcerului, scrie MedicineNet.

Simptomele pot fi uneori trecute cu vederea

Deși mulți indivizi infectați nu au simptome, alte persoane infectate pot avea episoade ocazionale de eructații, balonare, greață și vărsături și disconfort abdominal. Infecțiile mai grave determină simptome precum durerea abdominală, greață și vărsături, care pot include vărsături sanguine, trecător, pot să apară scaune de culoare închisă și constipație, oboseală, scăderea numărului de globule roșii (anemie), scăderea poftei de mâncare, diaree, ulcer peptic, arsuri la stomac și respirație urat mirositoare.

H. pylori este contagios; totuși, unii indivizi pot avea pur și simplu bacteriile în intestin, iar bacteria nu produce simptome de boală. Diagnosticul infecției cu H. pylori include teste pentru anticorpi în sânge, un test de respirație pentru uree, teste pentru antigeni în scaun și biopsii endoscopice.

Infecțiile cronice cu H. pylori slăbesc nivlul de apărare naturală a stomacului, astfel încât majoritatea persoanelor cu aceste simptome trebuie tratate pentru a preveni formarea ulcerațiilor.

Bacterie greu de eradicat

H. pylori poate fi dificil de eradicat din stomac cu antibiotice, datorită rezistenței bacteriei la aceste medicamente; (de exemplu, omeprazol - Prilosec, Zegerid, sau esomeprazol -Nexium), numit tratament cu H. pylori și / sau terapie triplă.

În general, pacienții trebuie tratați dacă sunt infectați cu H. pylori și au ulcere. Mai mult, pacienții care dezvoltă limfom MALT (un tip de cancer) al stomacului au progres al limfomului dacă H. pylori nu este tratat și eradicat.

Cum să te protejezi

Deoarece aproximativ 50% din populația lumii este infectată cu H. pylori, tratamentul și prevenirea efectelor secundare și a complicațiilor este dificilă; cu toate acestea, recomandările pentru a ajuta la prevenirea ulcerului includ reducerea sau eliminarea completă a consumului de alcool și renunțarea totală la fumat. Utilizarea acetaminofen (Tylenol și alții) în loc de AINS, (aspirină, ibuprofen). Evitați cofeina. Verificați simptomele infecției cu H. pylori după radioterapie. Evitați sau reduceți stresul

Tehnicile bune de spălare a mâinilor cu apă necontaminată vor reduce șansele de infectare. În prezent, nu există vaccin împotriva H. pylori pentru a preveni colonizarea sau infecția.

Prognosticul pentru infecțiile cu H. pylori este, de obicei, bun până la excelent, dar până la 20% dintre persoanele afectate pot avea o infecție recidivantă. Infecțiile netratate și mai severe au un prognostic mai grav din cauza potențialului de sângerare, anemie și scăderea tensiunii arteriale (hipotensiune).

Articolul integral poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel