Hemato-oncologie
Pagina 3

Anemia este o afecțiune în care sângele are o cantitate mai mică decât cea normală de globule roșii sau hemoglobină. Iată care sunt simptomele ei și cum eviți să o faci

Scris de: Dana Lascu       09 aug 2019, 22:49

Cancerul de sânge ar putea fi mai frecvent la persoanele care au o rudă de gradul I afectată de o formă a bolii. Cifrele arată un risc mai mare.

Scris de: Angela Sabău       09 aug 2019, 22:22

Ganglionii limfatici umflați fac parte din reacția organismului la o boală sau la o infecție, spun experții de la Clinica Cleveland. În afară de gât, se pot umfla și ganglionii limfatici din zona inghinală, de sub axilă și de sub bărbie. Iată ce boli pot ascunde:

Scris de: Dana Lascu       30 iul 2019, 22:54

Proiectul psihoeducațional Academia de Hemofilie, primul program de cunoaștere, educare, informare, consiliere medicală și psihologică a persoanelor cu hemofilie din România, a debutat azi, la Poiana Brașov.

Scris de: Adisa Codruț       11 iul 2019, 23:56

Cancerul hematologic poate da complicații grave, în unele cazuri formându-se cheaguri de sânge, în altele, sângerări. Cercetătorii au găsit metode pentru o mai bună prevenire a acestora.

Scris de: Angela Sabău       28 iun 2019, 00:11

Rodia are efecte nebănuite. Un compus al acestui fruct ese capabil să îmbunătățească starea de sănătate, „întinerind” celulele.

Scris de: Angela Sabău       26 iun 2019, 07:26

Donarea de sânge aduce beneficii organismului și îmbunătățește starea de spirit. Ziua de 14 iunie este ziua de sensibilizare asupra nevoii de sânge. O singură donare poate salva trei vieți.

Scris de: Adisa Codruț       13 iun 2019, 17:14

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Hemofilicilor din România, Nicolae Oniga, a declarat că este nevoie de o reformare a Programului Naţional de Hemofilie.

Scris de: Adisa Codruț       11 iun 2019, 12:48

În SUA un anticoagulant aprobat deja la adulți - dalteparină sodică – are de acum indicație și pentru copiii în vârstă de o lună sau mai mari.

Scris de: Dana Lascu       17 mai 2019, 12:26

Anemia este cauzată de una din cele mai comune lipse de nutrienți și are legăură cu lipsa fierului. Oamenii de știință explică asocierea anemiei cu poftele ciudate de a mânca lipici sau nisip, dar și cu senzația de oboseală permanentă.

Scris de: Angela Sabău       15 mai 2019, 18:48

Sindromul oboselii cronice nu este doar o închipuire. Cercetătorii au dezvoltat un test de sânge care indică cu precizie această afecțiune.

Scris de: Angela Sabău       08 mai 2019, 15:20

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat, aseară, Ivosidenib (TIBSOVO) ca tratament de primă linie pentru leucemie mieloidă acută cu mutație IDH1, la pacienții peste 75 de ani.

Scris de: Dana Lascu       03 mai 2019, 17:40

Leucemia, boala care se crede că i-a răpit viața milionarului Alex Faur, este un cancer al țesuturilor care produc sânge, inclusiv măduva osoasă și sistemul limfatic. Există multe tipuri de leucemie, unele mai agresive, altele care se manifestă nedetectate ani de zile. Unele forme de...

Scris de: Dana Lascu       03 mai 2019, 16:04

Persoanele cu o anumită grupă de sânge au un risc scăzut de a face boli de inimă, în timp ce oamenii cu o alta pot primi sânge de la toți ceilalți. Iată ce ar trebui să știți despre grupa voastră de sânge și influența ei asupra sănătății

Scris de: Dana Lascu       02 mai 2019, 17:03

Oamenii de știință au descoperit un compus care poate opri formarea cheagurilor, fără riscul de a crește sângerările, prezent ca efect advers la medicamentele actuale.

Scris de: Angela Sabău       19 apr 2019, 19:50

O aspirină pe zi este recomandă deseori, în diferite boli. Medicii, însă, recomandă banala apirină și pentru boala arterială perferică, pentru că acesta va reduce tendința de formare a cheagurilor.

Scris de: Angela Sabău       17 apr 2019, 00:45

Dintre cei 5.000 – 10.000 de pacienți suferă de Amiloidoză ereditară tip transtiretină (ATTR) la nivel mondial, 26 sunt români. Dintre români, 20 de bolnavi trăiesc în Suceava și au o mutație genetică aparte. La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava ar putea...

Scris de: Dana Lascu       12 apr 2019, 20:04

Mutația genetică analizată de cercetători duce la o mai bună înțelegere a leucemiei și a altor boli ale sângelui. Este un pas important pentru găsirea de noi tratamente pentru aceste boli.  

Scris de: Angela Sabău       07 apr 2019, 11:55

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut demiterea directorului de îngrijiri de la Clinica de Hematologie din Craiova, ca urmare a reclamației făcute pacienți.

Scris de: Adisa Codruț       04 apr 2019, 14:03

Coordonatorul Centrului de Excelență în Mastocitoză, conf. univ. dr. Horia Bumbea, a anunțat, astăzi, că un studiu clinic cu un medicament inovativ pentru pacienții cu mastocitoză va începe la Spitalul Universitar de Urgență București – SUUB.

Scris de: Dana Lascu       29 Martie 2019, 19:37

Fumatul ar putea crește numărul de celule albe și roșii din sânge, cel puțin asta reiese în urma unui studiu al cercetătorilor. Aceste efect sunt corelate cu cantitatea și durata prioadei în care au fumat cei incluși în studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 Martie 2019, 17:00

Un nou medicament pentru leucemie atacă celulele canceroase fără a afecta celulele normale, provocând astfel mai puține efecte secundare. Potrivit unui studiu este mai eficient și mai ușor de utilizat decât terapia standard utilizată pentru tratarea pacienților vârstnici cu...

Scris de: Alexandra Mănăilă       14 ian 2019, 14:29

Zainab Mughal, o fetiță bolnavă de cancer are nevoie de donatori de sânge cu același grupă extrem de rară ca ea. 4 donatori au fost identificați până acum în cursa pentru a găsi sângele cel mai rar în lume și a salva viața unui copil de doar 2 ani.  O...

Scris de: Dana Lascu       12 ian 2019, 13:03

Administrația americană pentru alimente și medicamente – FDA - a aprobat pe 21 decembrie un nou medicament - Ultomiris (ravulizumab) - pentru tratamentul pacienților adulți cu hemoglobinurie paroxistică nocturnă (PNH), o boală de sânge rară și care pune viața pacienților în...

Scris de: Dana Lascu       28 dec 2018, 22:40

O femeie în vârstă de 63 de ani, care suferă de leucemie cu celule păroase, una dintre cele mai greu de tratat boli hematologice, neinvestigată până acum, avea o splină gigantă, de 6,1 kilograme, pe care medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ''Dr. Constantin Opriş'' din...

Scris de: Alexandra Mănăilă       04 dec 2018, 14:13

Limfohistiocitoză hemofagocitară, o boală extrem de rară și care pune în pericol viața pacienților cu vârste și mai mici de un an, are de acum un tratament dedicat din clasa imunoterapie. Această afecțiunee poate fi moștenită și atunci se manifestă la vârste foarte mici,...

Scris de: Dana Lascu       20 noi 2018, 18:59

Anemia se dezvoltă atunci când nu aveți suficiente celule roșii sanguine robuste și sănătoase pentru a transporta oxigen în întregul corp. Celulele sanguine ar putea să nu aibă hemoglobină suficientă, proteina care dă sângelui culoarea roșie. Iată ce o provoacă, ce...

Scris de: Dana Lascu       15 noi 2018, 09:58

Infecțiile din sânge contractate în timpul șederii în spital sunt, de obicei, cauzate de tractul digestiv al pacientului, nu de mâinile murdare ale unui medic sau de tusea unui alt pacient, a sugerat un nou studiu. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au folosit un...

Scris de: Alexandra Mănăilă       29 oct 2018, 15:59

Paradox pur românesc în cazul pacienților cu hemofilie. Tratamentul există, bani de la buget sunt suficienți, dar pacienții - aceia dintre ei care sunt tratați - au de străbătut sute de kilometri ca să meargă la controale și pentru rețete. Avem 17 județe fără niciun hematolog!

Scris de: Dana Lascu       24 oct 2018, 17:07

Leucemie acută mieloidă, terapie inovativă țintită cu rezultate incredibile: Cercetătorii au dezvoltat o strategie țintită promițătoare pentru a trata leucemia mieloidă acută rezistentă la chimioterapie (AML) și un test de diagnostic pentru a determina care dintre pacienții cu AML ar avea cele...

Scris de: Dana Lascu       23 oct 2018, 20:44

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0