Hipertensiune arterială. Legătura surprinzătoare cu infecția gingiilor

Florina Pop |
Data publicării:
Consult stomatologic
Consult stomatologic

Infecțiile gingiilor pot interfera cu hipertensiunea, sugerează un studiu realizat în Italia. Cercetarea s-a făcut pe aproape patru mii de oameni.

Oamenilor ce au afecțiuni ale gingiei ar trebui să le fie mai atent monitorizată tensiunea arterială, susține Davide Pietropaoli, medic la cabinetul stomatologic al Universității L'Aquila din Italia. Sănătatea orală, subliniază stomatologul, este „indispensabilă" pentru sănătatea întregului organism, potrivit webmd.com.

O dovedește și studiul său la care au participat peste 3.600 de oameni, luați în evidență cu tensiune arterială mare. Față de cei ce se bucură de o bună sănătate orală, corpul celor care suferă de afecțiuni ale gingiilor a fost mai puțin dispus să răspundă la medicamentele cu tensiune arterială ridicată.

Hipertensiune arterială. Controale mai dese la dentist

„Medicii ar trebui să acorde o atenție deosebită sănătății orale a pacienților, în special celor care primesc tratament pentru hipertensiune arterială și îi îndemn pe cei cu semne de boală parodontală să caute îngrijire dentară", a afirmat Davide Pietropaoli.

Deși studiul a găsit doar o asociere, concluziile demonstrează că tensiunea arterială a persoanelor cu afecțiuni ale gingiei ar fi bine să fie monitorizată mai îndeaproape.

Studiul a fost publicat pe 22 octombrie în revista Hypertension. Poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel