Hipertensiune arterială. Legătura surprinzătoare cu infecția gingiilor

Florina Pop / 25 Martie 2019 / 22:45
Consult stomatologic
Consult stomatologic

Infecțiile gingiilor pot interfera cu hipertensiunea, sugerează un studiu realizat în Italia. Cercetarea s-a făcut pe aproape patru mii de oameni.

Oamenilor ce au afecțiuni ale gingiei ar trebui să le fie mai atent monitorizată tensiunea arterială, susține Davide Pietropaoli, medic la cabinetul stomatologic al Universității L'Aquila din Italia. Sănătatea orală, subliniază stomatologul, este „indispensabilă" pentru sănătatea întregului organism, potrivit webmd.com.

O dovedește și studiul său la care au participat peste 3.600 de oameni, luați în evidență cu tensiune arterială mare. Față de cei ce se bucură de o bună sănătate orală, corpul celor care suferă de afecțiuni ale gingiilor a fost mai puțin dispus să răspundă la medicamentele cu tensiune arterială ridicată.

Hipertensiune arterială. Controale mai dese la dentist

„Medicii ar trebui să acorde o atenție deosebită sănătății orale a pacienților, în special celor care primesc tratament pentru hipertensiune arterială și îi îndemn pe cei cu semne de boală parodontală să caute îngrijire dentară", a afirmat Davide Pietropaoli.

Deși studiul a găsit doar o asociere, concluziile demonstrează că tensiunea arterială a persoanelor cu afecțiuni ale gingiei ar fi bine să fie monitorizată mai îndeaproape.

Studiul a fost publicat pe 22 octombrie în revista Hypertension. Poate fi consultat AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy