Horațiu Moldovan despre COVID-19 în România: ”nimeni nu vrea să ascundă nimic”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horaţiu Moldovan a declarat că ”autoritățile nu au o rea intenție”.

Coornavirus. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății a afirmat marți, 25 februarie, în Parlament că autoritățile nu au "o rea intenție", că nimeni nu ascunde nimic.

"Nimeni nu vrea să ascundă nimic, totul este la vedere, dar nu vrem nici să creăm panică nejustificat şi să introducem informaţii care nu sunt reale. Nu vă spunem ceea ce nu ştim, nu putem şti absolut totul, nu este necesar să ştim toate detaliile permanent, ci ceea ce este important şi relevant şi asta nimeni nu va ascunde niciun moment", a declarat Horațiu Moldovan.

În opinia sa, pe lângă măsurile administrative, organizatorice şi, eventual, coercitive pe care autorităţile le pot lua, este foarte importantă şi conştiinţa oamenilor, a "potenţialilor pacienţi", a rudelor acestora, astfel încât toţi să înţeleagă că trebuie să contribuie atât la "liniştirea" generală a populaţiei, la a nu propaga o alarmă "care nu este reală", potrivit Agerpres.

Secretarul de stat mai precizează că în țară "există suficienţi medici care să se ocupe de aceşti pacienţi", dar și că "pacienţii sau potenţialii pacienţi la rândul lor trebuie să contribuie prin propria lor conştiinţă la auto-îngrijirea lor şi a familiilor lor şi atunci lucrurile vor fi cu adevărat controlate".

 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel