Îți rozi unghiile? Ce probleme de sănătate riști

Obiceiul de a roade unghiile este mai des întâlnit la copii decât la adulți. Indiferent de vârstă, acest obicei poate fi extrem de nociv. 

Mânânci germeni


Cei care își rod unghiile răcesc și au infecții gastro-intestinale mai frecvent.


În timp ce mâinile tind să găzduiască o mulțime de germeni în general, zona din jurul unghiilor are și mai multe bacterii. Zona de sub unghie poate găzdui sute de mii de germeni, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Microbiology.

Printre aceste bacterii se numără și germenii care provoacă boli precum E. coli, potrivit unui studiu din februarie 2007 publicat în revista Obi Microbiology and Immunology.

Nu numai că vârful degetelor intră în contact cu mai multe suprafețe decât alte părți ale mâinilor, dar zona de sub unghii este mai caldă și mai umedă decât restul mâinii, ceea ce o face un teren de reproducere confortabil pentru bacterii. Când vă roadeți unghiile, toți acești germeni sunt transferați direct în gură. 

 

Îți crește riscul de infecții ale pielii


 În timp ce îți rozi unghiile sau cuticulele, poți perfora pielea și pot apărea mici răni deschise în care bacteriile de pe degete se pot strecura cu ușurință.
Infecțiile din jurul unghiilor pot să provoace roșeață și umflare în jurul unghiei și determină ca aceasta să devină tare și groasă, potrivit Harvard Health Publishing.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel