Iga Swiatek, retragere înainte de Wimbledon. Care sunt problemele de sănătate acuzate de sportivă

Sonia Baciu |
Data publicării:
iga swiatek. FOTO: Facebook @Iga Swiatek
iga swiatek. FOTO: Facebook @Iga Swiatek

Iga Swiatek s-a retras din turneul premergător celui de la Wimbledon. Ce probleme medicale acuză liderul mondial.

Iga Swiatek, liderul mondial al tenisului feminin, a fost nevoită să se retragă chiar înaintea semifinalei de la Bad Homburg (Germania), din cauza unor probleme medicale.

Vestea a fost primită cu îngrijorare de fanii sportivei din Polonia, dar și de iubitorii tenisului, deoarece luni începe cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Wimbledon. Cel mai bun parcurs al polonezei, la această competiție, a fost anul trecut, când a ajuns în turul al treilea, unde a fost învinsă de franțuzoaica Alize Cornet, care a întrerupt șirul de 37 de victorii consecutive.

Pentru Iga Swiatek este prima dată când abandonează un meci înainte de start, sportiva acuzând probleme la stomac și febră.

”Îmi pare atât de rău, dar trebuie să mă retrag din meci astăzi. Am avut o noapte fără odihnă din cauza unei febre și probabil a unei toxiinfecții alimentare.

Nu pot să joc astăzi și trebuie să am grijă de mine. Sper să fiu bine în curând. Susținerea voastră în Bad Homburg a fost incredibilă, mulțumesc”, a declarat Iga Swiatek, potrivit Eurosport.

Vezi și: Testul care îți arată dacă ai litiază. Manu, adevărul despre nisipul la rinichi: Dacă stă, rănește și tot rănește și atunci apare tumoarea

Toxiinfecția alimentară, cauze

Toxiinfecția alimentară apare atunci când o persoană consumă alimente sau băuturi contaminate cu:

- bacterii

- virusuri

- paraziți

- toxine

- substanțe chimice

- mucegaiuri.

Toxiinfecția alimentară, tipuri

Cele mai multe tipuri de toxiinfecții alimentare pot fi cauzate de bacterii, paraziți sau virusuri, agenți patogeni care se pot găsi pe aproape toate alimentele pe care le consumăm.

Cea mai frecventă cauză a toxiinfecțiilor alimentare este contaminarea cu bacterii:

- coli, în special E. coli producătoare de toxina Shiga

- Listeria monocytogenes

- Salmonella

- Campylobacter

- Clostridium botulinum

- Staphylococcus aureus

- Shigella

- Vibrio vulnificus.

Toxiinfecția alimentară, simptome

Cele mai frecvente simptome includ:

- indigestia

- durerea abdominală

- greața

- vărsături

- diareea.

Simptomele dispar, de regulă, după câteva zile, însă există cazuri în care toxiinfecția alimentară poate avea consecințe grave asupra sănătății, mai ales dacă vorbim de copiii mici sau de persoane cu o sănătate deja precară, arată Mayo Clinic.

Vezi și: Colica renală: cum știi dacă o ai. Ce să nu faci niciodată dacă te dor rinichii. Semnul durerii de șale pe care toți îl confundă

Toxiinfecția alimentară, diagnostic și tratament

Diagnosticarea toxiinfecției alimentare se face în baza unui examen fizic și pe o analiză a condițiilor care ar putea duce la vărsături, diaree și alte simptome.

Astfel, furnizorul de servicii medicale, prin întrebările sale, va acoperi:

- simptomele

- istoricul medical și al alimentelor/băuturilor consumate recent

- simptomele persoanelor cu care v-ați aflat la masă

- modificările recente ale medicației

- călătorii recente.

De asemenea se poate solicita o serie de analize care să cuprindă:

- teste cu probe de scaun

- teste de sânge.

În ceea ce privește tratamentul toxiinfecției alimentare, acesta depinde de cauza care a dus la problemele digestive, dar și de severitatea simptomelor.

În cele mai multe dintre cazuri hidratarea este de ajuns.

De altfel, pe primul loc în ceea ce privește remedierea situației se află chiar hidratarea, care este recomandată să se facă cu apă cu săruri minerale pentru a reechilibra balanța electrolitică a corpului.

În cazul toxiinfecțiilor de natură bacteriană, medicul poate recomanda antibiotice, în timp ce pentru toxiinfecțiile de natură parazitară va fi nevoie de tratament antiparazitar.

Toxiinfecția alimentară, complicații

Deshidratarea este cea mai frecventă complicație pe care o prezintă toxiinfecția alimentară.

Alte complicații ale toxiinfecției alimentare includ:

- avort spontan sau copil mort la naștere

- leziuni ale creierului

- artrita

- afectarea rinichilor

- deces.

Vezi și: Sindromul fazei de somn întârziat, impact major asupra sănătății. Poate duce la boli cronice și depresie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel